Adrian Năstase ia apărarea jandarmului care a lovit un bătrân: „A devenit «erou»...”

8-act-1.jpg

adrian nastase
Adrian Năstase sare în apărarea jandarmului, anchetat pentru că a lovit un protestatar
Foto: arhivă personală

Adrian Năstase, fostul premier al României, nu consideră adecvată anchetarea jandarmului care a fost surprins în imagini lovind cu pumnul un bătrân manifestant, la protestul de pe 20 ianuarie. Fostul prim-ministru este de părere că toți protestatarii care nu respectă restricțiile impuse de forțele de ordine, trebuie pedepsiți conform legii.

Adrian Năstase și-a exprimat această opinie pe blogul său personal, unde a discutat în câteva cuvinte protestul de sâmbătă seara. El crede că în scandalul cu bătrânul lovit de jandarm, de vină sunt sursele de presă, care ar fi exagerat incidentul, în detrimentul celor din Jandarmeria Română:

„De aceea, unele televiziuni de știri, poate pregătite în week end pentru aceste evenimente, aveau nevoie de subiecte «bombă». Așa a devenit «erou» jandarmul care a refuzat ca un «rezist» să-i bage în gură un gard de protecție, și, în loc să-l pupe pe frunte, a încercat să-l descurajeze, dându-i peste mâini sau așa ceva. În urma acestui «incident», jandarmul este anchetat disciplinar”, spune Năstase în mediul online, conform Realitatea.net.

Fostul premier crede că „deștepții care propuneau să fie darâmate gardurile de la Parlament și de la Guvern să propună și desființarea Jandarmeriei care, nu-i așa, îi impiedică pe cei care «își caută drepturile» în week end, pe străzi să se manifeste liber. Cred că și suporterii echipelor de fotbal care, în lipsa de performanță a acestora, își caută alte angajamente și alți sponsori, mai ales înainte de reînceperea campionatului, ar fi de acord cu această idee.”

„Dreptul de a protesta pașnic este un drept constituțional”, spune fostul premier, care susține că „regulile stabilite de forțele de ordine publică trebuie respectate” și „cei care le încalcă trebuie sancționați.”

„În aceste condiții, consider că anchetarea jandarmului provocat de acei „reziști” dă un semnal de slăbiciune din partea Jandarmeriei și a Ministerului de Interne. În acest fel, jandarmeria riscă să fie timorată și s-ar putea, că în alte situații, să nu-și mai facă datoria. Ancheta trebuie să-i vizeze, de fapt, pe cei care atacă jandarmii, aruncându-le în cap cu pietre din asfalt, care-i provoacă și care nu respectă indicațiile lor. Și ar trebui să și aflăm rezultatul anchetării acestora. Ei trebuie identificați și pedepsiți”, mai adaăugă fostul premier.

loading...
Loading...

Citește și