Adio, lux şi răsfăţ! Remus Truică a făcut cunoştinţă cu arestul

remus4-act-1.jpg

Remus Truică ar fi avut o idilă cu Patricia Kaas

Un adevărat palat pe malul lacului Snagov, cu un lux exorbitant. Un apartament la Monte Carlo, o vilă şi un iaht în Caraibe. O aventură răsunătoare cu una dintre cele mai dorite femei din lume: cântăreaţa Patricia Kaas. Gata, pentru Remus Truică visul frumos s-a terminat! Miercuri noapte, miliardarul a ajuns în arest şi are toate şansele să petreacă tot acolo şi Sărbătorile!

După 2006, averea lui Remus Truică a crescut ca o gogoaşă: în garajul lui au apărut un Ferrari, un Mercedes, un Range Rover şi un Aston Martin. Are un apartament la Monte Carlo, un iaht de şapte milioane de euro şi o vilă în Caraibe  pe Insula Saint Martin, cumpărată în 2010, potrivit propriilor declaraţii.

Se comportă ca un om extrem de bogat, cu vacanţe exotice, întotdeauna în locaţii de lux. Şi-a aniversat 40 de ani ca un miliardar adevărat şi a avut o relaţie cu Patricia Kaas, care i-a cântat la petrecere. Aventura cu franţuzoaica i-a destrămat lui Remus Truică familia. Soţia sa, Irina, a intentat divorţ, iar lupta pentru fetiţele lor gemene a fost aprigă. Natalia şi Maria (11 ani) sunt în prezent în custodia mamei.


Miliardarul se poate lăuda însă că apare în cartea autobiografică a cântăreţei, ”Umbra din vocea mea”. „Eu nu văd decât genele lui lungi, pielea lui mată, şi zâmbetul seducător. Face bine dragoste. Odată cu venirea toamnei, iată şi sfârşitul poveştii mele de iubire. Am fost păcălită. Rămâne cu soţia lui. Nu mai scrie. Nu mai sună. Ce idioată am fost! Sunt decepţionată, dar am trăit un vârtej ciudat”, scrie Kaas în carte.


Aşa este acum şi viaţa lui Remus Truică: un vârtej ciudat. Miercuri, a ieşit încătuşat de la DNA Braşov şi a fost urcat în duba care l-a dus în arest preventiv. Procurorii îl acuză că a făcut parte ­dintr-un grup infracţional care a produs un prejudiciu de 136 de milioane de euro. La închiderea ediţiei, era încă la DNA Braşov, adus cu duba şi încătuşat, pentru continuarea audierilor.


Riscă să stea 30 de zile după gratii pentru fapte ­grave de corupţie. Va ”locui” într-o celulă cu patru paturi, cu colegi infractori. Va primi pachet de la familie o dată pe lună, dar nu mai mult de 10 kg de alimente, 6 kg  de fructe şi va putea fi vizitat la sfârşitul fiecarărei săptămâni. Aşadar, adio, soare fierbinte şi mese festive! Doar marmeladă, macaroane, varză, fasole şi multe nopţi “albe”.
Fraudă de 136 de milioane de euro

fraudauntitled-1.jpg

Avocatul Robert Roşu. Jurnalistul Dan Andronic. Marius Marcovici, fostul consilier al lui Tăriceanu
Foto: Rareş Stelea

Începând cu noiembrie 2006, Remus Truică şi avocatul Robert Roșu ar fi constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Paul Lambrino (nepot nerecunoscut al Regelui Carol al II-lea, care se prezintă drept Prinţul Paul). Truică ar fi prezentat “afacerea” celorlalți membri ai grupului - Dan Andronic (directorul ziarului Evenimentul Zilei), Robert Roşu (avocat partener la societatea Ţuca, Zbârcea şi asociaţii), Marius Andrei Marcovici (fost consilier al premierului Tăriceanu) şi Lucian Mateescu (director la firma de imobiliare Impact), şi împreună cu avocatul Robert Roşu ar fi realizat contractele şi documentele necesare, şi-a traficat influenţa în mod real şi a corupt funcţionari pentru atingerea scopului urmărit.

Astfel, Truică i-a promis lui Paul Lambrino că poate să îi recupereze averea despre care procurorii susţin că ar fi fost revendicată ilegal. Truică a pretins că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel, iar procurorii scriu în comunicat că a promis influenţă la nivelul Înaltei Curţi prin intermediul unei firme de avocatură de top. În schimb, Truică a cerut de la Paul Lambrino între 50 şi 80% din valoarea fiecărui bun care va fi obţinut. Unul dintre aceste bunuri era “Ferma Băneasa”, un teren în suprafaţă de 28,63 ha. Procurorii susţin că, pentru a obţine terenul Fermei Băneasa, Truică l-a convins pe directorul Institutului pentru Cercetare pentru Protecţia Plantelor să-i plătească o excursie în ­străinătate pentru patru ­persoane. Numai în acest caz, statul român a fost prejudiciat cu 135,8 milioane €.

Ioan Becali rămâne încarcerat la Poarta Albă

Ioan Becali, condamnat în martie 2014 la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul „Transferurilor”, rămâne încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, scrie Mediafax. Aşa a decis definitiv, ieri, Tribunalul Constanţa, care a admis contestaţia DNA la decizia de eliberare condiţionată dată de Judecătoria Medgidia. De asemenea, DNA a contestat faptul că cele trei cărţi scrise de Ioan Becali în închisoare pot fi considerate lucrări ştiinţifice şi că, din acest motiv, nu ar fi trebuit să beneficieze de o reducere a pedepsei cu 90 de zile.

Dumitru Martin, arestat de FBI

Dumitru Martin, acţionar al Polaris Constanţa, unchi al deputatului PSD Eduard Martin, a fost arestat de FBI, în 1 decembrie, scrie presa americană, citată de Mediafax. El e acuzat de mituirea unui ofiţer din cadrul Forţelor Aeriene pentru obţinerea unui contract de 10,35 milioane $ la baza Kogălniceanu. Martin a fost arestat pe Aeroportul Internaţional din San Francisco. Firma lui Martin a plătit, în urmă cu trei luni, 100.000 $ - ultima tranşă dintr-o mită în valoare de peste un milion $ - unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriană Travis, dar care cooopera cu FBI, potrivit unor documente judiciare.

Loading...

Citește și

  • Palat la Snagov, parc auto impresionant, o iubire de-o vară cu celebra cântăreaţă Patricia Kaas, dar şi acuzaţii de spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional. Este, pe scurt, povestea ascensiunii şi decăderii tânărului miliardar Remus Truică (45 de ani), fost şef de cabinet al lui Adrian Năstase.

  • remus truica

    Dedesubturile averii fabuloase deținute de Remus Truică încep să iasă la iveală. Casa din Snagov, vila de lux din Caraibe, banii necesari întreținerii unei amante celebre precum Patricia Kaas, totul parea prea frumos pentru a fi obținut legal până la împlinirea vârstei de 40 de ani. Fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, pe vremea când politicianul era prim-ministrul României, a fost reținut de procurori miercuri noaptea, 9 decembrie, în dosarul retrocedării ilegale de terenuri.

  • Omul de afaceri Remus Truică a fost reţinut, miercuri noapte, pentru 24 de ore, de către procurori, după mai multe ore de audieri la sediul Direcţiei Anticorupţie Braşov. Fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase este cercetat în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, transmite MEDIAFAX.

  • Scene desprinse dintr-un film de groază s-au desfăşurat recent în paradisul din St. Maarten, Caraibe. Click! a aflat că bogătaşul Remus Truică şi-a ameninţat soţia cu ranga, la grozăvie asistând şi cele două fetiţe ale cuplului. Mai mult, în România s-a pornit o întreagă desfăşurare de forţe la nivel politic, pentru a-l scoate pe Truică victimă în procesul de divorţ.