Adio, dragul meu Sami!

CLIIMA20120328_0167_1.jpg

Ioana, colega de grădiniţă a lui Sami, a purtat fotografia băieţelului până la mormânt
Citeste tot despre: 

Sami Tcaciuc, băiatul ucis de câini sâmbătă, a plecat la îngeri. Îmbrăcat în costum şi aşezat într-un sicriu alb plin cu flori, micuţul care nu împlinise încă 6 anişori, a fost îngropat ieri.

A plâns până şi cerul după Sami, dar cel mai afectat a fost Emi, fratele său în vârstă de 8 ani, cel care l-a găsit plin se sânge după ce a fugărit animalele cu nişte pietre, ajutat de un prieten.

"Nu vreau să pleci", a strigat Emi de la capătul sicriului, iar lacrimile i-au înecat cuvintele. Tragedia i-a marcat şi pe ceilalţi copii din sat, veniţi în număr mare la înmormântare, dar şi pe adulţi.

Fratele şi părinţii lui Sami s-au despărţit cu greu de sicriul băiatului


De altfel, o mulţime de coroane au fost duse de copii, iar Ioana, colega de la grădiniţă care i-a scris câteva cuvinte de adio, a dus poza lui Sami pe ultimul drum. Preotul paroh din Călineşti Enache, Orlando Divisievici, nu a avut puterea să le vorbească oamenilor adunaţi, el însuşi fiind în postura de a-şi îngropa un copil acum câţiva ani, iar pe Sami îl ştia foarte bine, pentru că micuţul frecventa biserica.

Câteva cuvinte de mângâiere pentru familie şi pentru toţi cei care l-au cunoscut pe băieţel a rostit Nicolae Paicu, celălalt preot venit să oficieze slujba de înmormântare.

"Copilul este nevinovat, nu cunoaşte ce este păcatul, chiar dacă uneori săvârşeşte vreun lucru rău nu-l săvârşeşte cu bună ştiinţă, ci din nevinovăţie ori imitându-i pe alţii. Şi aşa se explică de ce biserica noastră face o slujbă deosebită pentru înmormântarea copiilor. Va fi o slujbă specială, de mângâiere pentru părinţii care şi-au pierdut un suflet drag din familia lor", a spus preotul Paicu.

În timp ce Sami era dus pe ultimul drum, sătenii s-au împărţit în două tabere: unii care credeau că totul s-a petrecut, pentru că a aşa a vrut Cel de Sus, iar alţii care aşteptau ca autorităţile să găsească vinovaţii pentru tragedie.

Deocamdată, însă, ancheta bate pasul pe loc, poliţiştii nereuşind să stabilească cine este proprietarul câinelui care l-a ucis pe copil sau dacă animalul avea vreun stăpân.

A murit în chinuri groaznice

Tragedia s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.00. Sami a fost trimis de mama sa după fratele mai mare, în vârstă de opt ani, care era la un vecin împreună cu tatăl său.

CLIIMA20120328_0170_1.jpg

Click! a scris pe larg despre tragedia familei Tcaciuc

Pe câmpul de lângă cimitir, puştiul a fost atacat de câini. Copilul a murit în chinuri groaznice, fiind muşcat de zeci de ori pe tot corpul. Două muşcături în zona gâtului i-au fost fatale.

CLIIMA20120328_0171_1.jpg

Click! a scris pe larg despre tragedia familei Tcaciuc

Anchetatorii spun că Sami a fost atacat de un singur câine care a şi fost împuşcat, sâmbătă seara, de câţiva vânători. Poliţiştii încearcă să afle cine este proprietarul animalului ucigaş şi dacă autorităţile locale sunt vinovate pentru această tragedie.


Loading...