Adevărul despre destinaţia lui Oprea în seara fatală. De unde venea

gabriel_oprea.jpg

gabriel oprea
Gabriel Oprea a venit fără coloană oficială la audierile de la Parchet
Foto: Eduard Enea/Adevărul

Gabriel Oprea a fost miercuri seară (28 octombrie) la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a da declaraţii cu privire la seara în care un poliţist din coloana sa oficală şi-a pierdut viaţa. Datele de la dosar relevă destinaţia ministrului Afacerilor Interne.

Deşi Oprea a declarat în faţa jurnaliştilor că nu poate da amănunte cu privire la seara de marţi, 20 octombrie, adevarul.ro a aflat care era destinaţia demnitarului. Potrivit informaţiilor de la dosar, Gabriel Oprea se îndrepta spre casă, după ce în cursul zilei a avut o întâlnire la sediul SRI din strada Jandarmeriei, zona Băneasa.

oprea.jpg

gabriel oprea
Gabriel Oprea părea iritat la ieşirea de la Parchet, subliniind că nu a "încălcat legea"
Foto: Eduard Enea/Adevărul

Audierile de miercuri seară de la Parchet au durat o oră. La final, Gabriel Oprea a refuzat să spună jurnaliştilor ce l-au întrebat procurorii. „Eram în timpul serviciului, îmi făceam datoria. Veneam de la o instituţie a statului român. Am declarat aceste lucruri, nu am voie să spun mai mult decât am declarat. N-am avut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne. N-am avut anul acesta nicio zi de concediu, am muncit de dimineaţa până seara într-un context greu de securitate. Am avut mai multe deplasări. Şi vreau să ştiţi că în toată activitatea mea de ministru sau de vicepremier nu am încălcat legaea”, a spus Oprea la ieşire.

În afară de a stabili condiţiile în care poliţistul Bogdan Gigină a căzut cu motocicleta în groapa săpată de Distrigaz pe strada Ştirbei Vodă, procurorii trebuie să stabilească care era situaţia de urgenţă pe care o avea Gabriel Oprea de a trebuit să apeleze la coloana oficială.

Loading...

Citește și

 • gabriel oprea presa internationala

  Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost audiat de procurori în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, agentul de la Rutieră care deschidea coloană oficială a vicepremierului, în seara de 20 octombrie, decedat după ce a căzut într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

 • traian basescu accident romexpo femeie

  Au trecut nouă ani de când o mașină din coloana oficială a președintelui Traian Băsescu a lovit o femeie, în curtea Romexpo, din Capitală. Reacția șefului statului de atunci a fost, însă, total diferită față de cea a vicepremierului Gabriel Oprea, căruia nu i-a păsat de polițistul care a murit în timp ce-i deschidea lui calea prin oraș.

 • gabriel oprea dragos patraru

  Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Naţiei de la TVR, le-a prezentat telespectatorilor un moment muzical inedit, o parodie la adresa ministrului Gabriel Oprea. Scandalul în care vicepremierul este acuzat că a abuzat de putere, cerând coloane oficiale atunci când nu era în misiuni de urgenţă, a ajuns subiectul unei melodii.

 • alexandra dobre

  Un polițist pe motocicletă, care deschidea drumul pentru coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, a murit marți, 20 octombrie, într-un accident pe strada Știrbei Vodă din București. În urmă au rămas o soție însărcinată cu primul lor copii, un ministru tăcut ca peștele și multe întrebări. Singura voce care s-a făcut auzită din anturajul lui Oprea a fost cea a Alexandrei Dobre, sexy-consiliera ministrului, cu un atac murdar la adresa lui Lucian Mîndruță.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1