Actorul Michael Lonsdale a murit la 89 de ani. A avut o carieră de 6 decenii și peste 130 de roluri în filme

actor-francez.jpg

actor francez
Actorul s-a stins din viață la 89 de ani
Sursă foto: Instagram

Actorul francez Michael Lonsdale, în vârstă de 89 de ani, a murit luni după-amiază în locuinţa din Paris. Anunțul trist a fost făcut de către agentul actorului.

În cei peste 60 de ani de carieră, Michael Lonsdale a interpretat peste 200 de roluri în cinema și teatru. Cel mai cunoscut dintre acestea este cel din pelicula "Numele trandafirului", din franciza "James Bond". 

În cinema, a jucat în 1962 în "Procesul", adaptare după romanul lui Franz Kafka de Orson Welles, alături de Anthony Perkins, Romy Schneider, Jeanne Moreau, Elsa Martinelli, Madeleine Robinson, Fernand Ledoux.

După câteva roluri în "Snobs!" din 1961 de Jean-Pierre Mocky, "La Bourse et la Vie" în 1965, "Les Compagnons de la marguerite" în 1967, François Truffaut îi oferă roluri complexe în "La Mariée était en noir" în 1967, apoi în "Baisers volés", în 1968.

Pentru rolul din "Des hommes et des dieux" a fost premiat de mai multe ori în 2011, la finalul carierei sale: premiul César pentru cel mai bun rol secundar, Globul de Cristal pentru cel mai bun actor, premiul Lumière, premiul "Henri-Langlois".

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1