Absolvenții de a VIII-a, zi decisivă. Doar azi se mai pot înscrie la liceu

evaluare_nationala.jpg

evaluarea nationala, admitere la liceu 2016, elevi clasa a VIII-a admitere liceu, repartizare liceu
Elevii cu note mari la Evaluarea Națională au acces la cele mai bune licee

Marți este ultima zi în care absolvenții claselor a VIII-a, care au trecut cu bine de Evaluarea Națională, își mai pot exprima opțiunile pentru înscrierea la liceu. Elevii care au obținut note mari la examenul de la finalul clasei a VIII-a au cea mai mare șansă să ajungă la licee de top.

Pentru a intra la liceu, absolvenții de a VIII-a trebuie să se bzeze pe o notă mare la Evaluarea Națională. Media notelor obținute la acest examen contează în proporție de 75% la admiterea în liceu. Restul de 25% e reprezentat de media generală a claselor de gimnaziu. Elevii și părinții vor trece pe lista de opțiuni pentru înscrierea la liceu numele instituțiilor râvnite. În ciuda speranțelor fiecăruia, în final repartizarea computerizată, în funcție de media obținută, va decide viitorul elevilor.

Conform graficului Ministerului Educației, repartizarea computerizată va avea loc la 19 iulie, în cazul absolvenților de calasa a VIII-a care au sub 18 ani. Pe 20 iulie vor fi afișate rezultatele, la avizierele școlilor de proveniență a elevilor. Listele vor cuprinde numele absolvenților repartizați la liceu care provin din școlile unde se afișează rezultatele. În plus, pe liste vor mai figura și locurile neocupate în liceele din fiecare județ.

Dosarele de înscriere la liceele unde candidații au fost repartizați se vor depune între 21 și 29 iulie.

Loading...