85 de români au fost repatriați din Arabia Saudită

avion-tarom-henri-coanda.jpg

Românii au fost aduși din Arabia Saudită

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, în cursul nopții trecute 85 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Regatul Arabiei Saudite, au fost repatriați. Demersurile au fost făcute de MAE, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.De asemenea, autoritățile române au ajutat și câțiva cetățeni străni, aflați în această țară, să ajungă acasă

Cei 85 de români se aflau temporar pe teritoriul Arabiei Saudite și nu s-au mai putut reîntoarce în țară din cauza măsurilor  de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19. De asemenea, demersurile autorităților române au permis și facilitarea repatrierii a trei cetățeni sârbi și a patru cetățeni ungari, care și-au continuat ruta către țările de destinație.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Riad-București.

 

MAE reînnoiește cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

 

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă. Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța cetățenilor români în cauză și a celor de acasă.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5