7 mistere în cazul Caracal, la trei luni de la arestarea lui Gheorghe Dincă

Ultima actualizare:

    Gheorghe Dincă, un personaj sinistruFoto: Inquam Photos
Gheorghe Dincă, un personaj sinistruFoto: Inquam Photos

Trei luni de la răpirea Alexandrei Măceşanu, şase luni de la dispariţia Luizei Melencu! Deşi Gheorghe Dincă se află după gratii, autorităţile au demonstrat că nu ştiu să gestioneze o situaţie de criză şi continuă să bâjbâie în cazul crimelor de la Caracal. Dincolo de certitudini şi de speculaţii, rămân şapte întrebări importante fără răspuns.

Cazul Caracal este nu doar cel mai mediatizat din România, ci şi cel în care autorităţile şi-au dat adesea cu stângul în dreptul. Gheorghe Dincă a recunoscut în primele zile după arestare că le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani), sechestrată pe 14 aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), răpită pe 24 iulie.

Luiza  Melencu şi Alexandra Măceşanu
Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu

La 92 de zile după ce mecanicul din Caracal a ajuns după gratii, zeci de anchetatori încearcă să demonstreze că două eleve au fost ucise de individul care susţine că ar fi ars într-un butoi din curte trupurile victimelor. Tot în cazul Caracal au fost demarate şi anchete legate de modul în care poliţiştii şi procurorii au acţionat când Alexandra a sunat la 112 şi a cerut, disperată, ajutor. O ţară întreagă aşteaptă răspunsuri la cel puţin şapte întrebări privind crimele, scrie adevarul.ro. În spaţiul public s-a discutat mult despre cazul Caracal, care rămâne totuşi învăluit în mister.

1. A acţionat Gheorghe Dincă singur sau face parte dintr-o reţea de traficanţi de persoane?

2. De ce în ziua în care Alexandra a sunat la 112, procurorul DIICOT de la Craiova, Liviu Vasilescu, cel care se ocupa de cazul Luizei Melencu, le-a arătat colegilor de la Caracal maşina gri pe care o avea la dosar abia după miezul nopţii?

3. În dosarul Luizei Melencu, procurorii DIICOT Craiova l-au avut ca suspect pe Dincă înainte să apară cazul Alexandrei? (un comerciant susţine că a fost întrebat de anchetatori dacă îşi aminteşte cui i-a vândut un telefon în aprilie şi atunci i s-ar fi arătat mai multe fotografii. Când a izbucnit scandalul, omul l-a recunoscut pe Dincă).

4. Ce probe din casa lui Dincă s-au pierdut în prima zi de anchetă? (Poliţiştii şi procurorii din Caracal care au făcut primele verificări în casa groazei nu au avut echipamente speciale, au mâncat şi au fumat la faţa locului).

5. Există suspiciuni că familia lui Gheorghe Dincă ar fi implicată în cazuri de trafic de persoane? (avocaţii familiilor Melencu şi Măceşanu au acuzat că la dosar ar exista asemenea indicii).

6. Ce răspuns oficial au primit autorităţile române de la cele italiene în cazul lui Dincă? (autorităţile române au solicitat să li se transmită dacă individul sau vreun membru al familiei a fost vizat într-un caz de trafic de persoane pe teritoriul Italiei).

7. În ce stadiu se află cercetările care-i vizează pe poliţiştii şi procurorii care au făcut cercetări? „Cazul a fost prost gestionat de la început, s-a permis ca mediatizarea să se facă doar «pe surse», iar asta a dus la crearea unei isterii generale”, a declarat unul dintre anchetatorii din cazul Caracal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net