7 argumente că Dan Condrea şi-a luat viaţa

titi-aur2122121_0.jpg

titi aur
Pilotul Titi Aur a demontat ipoteza accidentului în ceea ce privește moartea lui Dan Condrea

Moartea patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a ajuns mult mai controversată decât viaţa sa. Cum ancheta e abia la început, conspiraţiile de tot felul au inundat spaţiul public. Titi Aur, cel mai experimentat pilot de curse din România, a explicat, pentru Click!, care sunt indiciile că Dan Condrea şi-a plănuit în detaliu moartea.

Dan Condrea a ieşit din peisaj la timp, înainte de a fi acuzat în mod direct de diluarea dezinfectanţilor şi, indirect, de moartea a mii de pacienţi infectaţi în spitale. Patronul Hexi Pharma şi-a pierdut viaţa la 22 mai după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum pe care îl făcea zilnic. Anchetatorii au luat în calcul varianta unui accident, cea a sinuciderii, dar nu au omis nici posibilitatea ca acesta să fi fost „ajutat” să moară.

dan_condrea_dovezi.jpg

Autoturismul patronului Hexi Pharma s-a făcut bucăţi în urma impactului cu arborele de pe drumul care leagă Corbeanca de Buftea

 

Click! a apelat la un specialist independent, care să „traducă” acest eveniment tragic care a zguduit dosarul „Dezinfectantul”.  Titi Aur are câteva indicii care demontează teoria accidentului. „Din câte spun cei care l-au cunoscut, era un şofer experimentat, făcea şi karting, ceea ce denotă că avea abilităţi de a stăpâni maşini puternice. Dificultatea apare în cazul şoferilor care trec de la o maşină mică, mai puţin solidă, la una puternică, eventual SUV. Exclud din start că nu avea abilitatea de a conduce maşina în care şi-a găsit sfârşitul”, îşi începe argumentaţia fostul pilot. Însă cele mai solide argumente abia acum vin. 

1. Îi era teamă de închisoare

 1. Presiunea condamnării, teama de procesele care puteau fi deschise de familiile pacienţilor decedaţi din cauza infecţiilor şi oprobriul public sunt motive serioase ca Dan Condrea să spună „Adio” vieţii. „Orice om, oricât de puternic ar fi, cedează psihic sub imperiul acestor emoţii”, spune fostul pilot.

2. Intrase în depresie

 1. Angajaţii Hexi Pharma care au fost audiaţi la Parchet au declarat că şeful lor era deprimat şi vizibil afectat de scandalul în care a intrat compania pe care o conducea. „Paznicul de la firmă a declarat că, în ziua când s-a petrecut tragedia, acesta a plecat de la punctul de lucru foarte abătut. Era în jurul orei 17.00. Chiar şi angajatul a fost surprins că şeful a ales să plece la volanul unui autoturism pe care nu-l conducea în mod frecvent”.

3. Maşina, aleasă „pe sprânceană”

 1. Dan Condrea s-a izbit violent de un copac solid de la marginea drumului care leagă Corbeanca de Buftea, la bordul unui autoturism Opel Astra J. Maşina era a tatălui său, însă nu mai fusese folosită de câţiva ani şi avea inspecţia tehnică expirată. „A ales o maşină mai puţin sigură, cu ITP expirat, cu măsuri de securitate reduse, pentru a fi sigur că nu supravieţuieşte”, spune Titi Aur.

4. Cum a intrat cu maşina în pom

 1. Un argument ştiinţific, luat în calcul doar de specialişti, n-ar trebui ignorat de anchetatori. Mai multe studii efectuate în întreaga lume de fabricanţii auto relevă faptul că, în momentele care precedă un accident, bărbaţii au tendinţa de a trage de volan spre stânga. Femeile procedează exact invers, trăgând spre dreapta. „Dan Condrea a acţionat contrar studiilor, trăgând de volan spre dreapta, intrând astfel în plin în acel pom. Viteza de reacţie a unui om normal, când îi apare un obstacol în faţă, este de 0,5-0,7 secunde, deci ar fi putut reacţiona dacă ar fi vrut. La 100 km/h se parcurg cu maşina 27 m într-o secundă. La 150 km/h, distanţa parcursă într-o secundă creşte la circa 40 m. Eu cred că nu a avut nici o secundă intenţia de a ocoli copacul”.

5. A căutat locul potrivit

 1. Imaginile video rechiziţionate nu au reuşit decât să-ibage şi mai mult în ceaţă pe anchetatori. Aceştia au mers iniţial pe o pistă falsă, când au susţinut că autoturismul lui Condrea apare pe imagini la ora 18.28, în zona în care a ieşit în decor. După ce s-au lămurit că e o altă marcă de Opel, anchetatorii trebuie să găsească alt răspuns. „Eu cred că în acea zi a făcut mai multe drumuri pe acea şosea pentru a-şi alege locul în care să intre cu maşina. Şi l-a găsit, căci pe tot acel sector de drum nu sunt condiţii mai bune pentru a te izbi cu maşina. De la şosea la pom nu e nici un obstacol”.
 2. 6. De ce a vrut să moară cu maşina

 3. „E greu pentru cineva să se împace cu ideea că un om drag şi-a pus capăt zilelor. Cred că a luat această decizie pentru a rămâne în conştiinţa copiilor că tata şi-a pierdut viaţa în accident rutier, nu prin spânzurare, otrăvire sau altă metodă de sinucidere”, ne-a spus Titi Aur.

7. N-a frânat nici măcar în ultima clipă

 1. „Fac naveta pe acest drum în fiecare zi, deci îl cunosc foarte bine. Am făcut teste pentru maşini de curse aici, chiar la viteze mari. E un drum drept, cu mulţi pomi, dar fără probleme de vizibilitate. Faptul că nu s-a descoperit nici o urmă de frânare arată că nu a intenţionat nici o clipă să evite obstacolele din calea lui”.

Funeraliile lui Condrea, filmate cu o dronă

Decedat duminică după ce maşina pe care o conducea s-a izbit de un copac, Dan Alexandru Condrea (41 de ani), patronul Hexi Pharma, a fost înmormântat ieri la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. La funeralii au luat parte câteva zeci de oameni, rude şi prieteni apropiaţi ai lui Condrea, dar şi angajaţi ai firmelor pe care acesta le deţinea. Omul de afaceri a fost înhumat cu slujbă religioasă, cu toate că principala ipoteză a anchetatorilor în cazul morţii sale este sinuciderea, scrie adevarul.ro.

Ceremonia a durat aproximativ două ore şi s-a desfăşurat în linişte, familia solicitând firmei de pază care se ocupă de cimitir să nu permită accesul presei şi al curioşilor. Deşi i-au oprit pe cameramani la poartă, paznicii s-au declarat neputincioşi în faţa unei drone  care a trecut peste gardurile de beton ale cimitirului şi a filmat de la înălţime momentele în care sicriul era introdus în criptă. “Apropiaţii lui Dan Alexandru Condrea au dorit ca înmormântarea să fie cât mai discretă. Începând de mâine putem comunica despre orice problemă”, a afirmat Loredana Albu, purtătorul de cuvânt al companiei Hexi Pharma.

 

Loading...

Citește și

 • dan condrea

  Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, este bănuit că ar fi murit într-un accident de mașină, duminică după-amiază (22 mai). Prima persoană care a venit la locul accidentului să identifice cadavrul desfigurat a fost femeia care i-a fost soție, Laura.

 • flori dinu patron hexi pharma

  Patronul Hexi Pharma și-a pierdut viața într-un accident rutier, duminică seara (22 mai). Dan Condrea a intrat cu mașina într-un copac și a murit pe loc. Directorul general Flori Dinu rămâne cea care știe toate secretele firmei.

 • dan condrea

  Deși Dan Condrea a fost înmormântat miercuri, 25 mai, dezvăluirile cu privire la accidentul în care și-a pierdut viața în urmă cu trei zile se înmulțesc pe zi ce trece. Un șofer care s-a intersectat cu automobilul în care se afla patronul de la Hexi Pharma a declarat pentru Știrile Kanal D că bărbatul ar fi fost urmărit de o altă mașină.

 • Specialiştii în genetică au recoltat, marți (24 mai), probe biologice de la fetiţa şi băiatul lui Dan Condrea, patronul HexiPharma, mort în accident, duminică. Vor să compară ADN-ul pentru a stabili cu exactitate că bărbatul desfigurat, găsit în maşină, este Condrea.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1