6 sfaturi ca să lucrezi de acasă cu copiii pe cap

Ultima actualizare:

    Mamele lucrează de acasă cu copiii după eleFoto: Shutterstock
Mamele lucrează de acasă cu copiii după eleFoto: Shutterstock

De câteva zile suntem izolați și mulți dintre noi ne-am transformat casa în locul de muncă. Pentru unii este confortabil, lucrează mai cu spor, însă, pentru cei care au copiii pe cap toată ziua este puțin mai difiicil. Iată ce sfaturi îți dau specialiști!

A fi un părinte care lucrează de acasă poate fi convenabil, dar asta nu înseamnă că este ușor. Cel mai important lucru pe care îl poți face este să fii mai puţin dur cu tine. Ești doar un om – și unul obosit şi ocupat.

Specialiștii în dezvoltare profesională încurajează părinții care lucrează de acasă să accepte că nu îşi vor finaliza niciodată sarcinile de birou de pe listă.

Vor fi întotdeauna rufe de spălat, mâncare de făcut, copii care vor atenție. Însă, în loc să răspunzi pur și simplu la cerințele de muncă și viaţă personală pe măsură ce acestea apar, ia-ţi câteva minute în fiecare zi pentru a identifica primele două priorități. Mai întâi le faci pe acelea. Apoi urmează câțiva pași importanți oferiți de cei de a managerexpress.ro.

Identifică cele mai bune ore de lucru

Cu toții avem momente diferite ale zilei, când reuşim să ne concentrăm mai bine. Astfel, identifică şi profită de orele tale de productivitate maximă.

Ocupă-te de sarcinile solicitante, care necesită multă creativitate, în acele ore.

În mod similar, încearcă să coordonezi activitatea care necesită atenția ta totală cu programul copilului tău. Si siguranţă nu doreşti să ai o conferință telefonică importantă atunci când copilul tău stă agăţat de tine.

Dar, poți să te ocupi de mail-uri sau de unele activități administrative sau de rutină, atunci când ai parte de haos în jurul tău.

Obține ajutor

Când lucrezi de la distanță, eşti în continuare responsabil față de colegii tăi. Se așteaptă de la tine să îţi respecți termenele, să participi la conferințe telefonice și să fii accesibil în timpul orelor de program.

O opţiune bună ca să-ți fac treaba ar fi să apelezi la ajutorul unei bone, chiar și pentru câteva ore în fiecare săptămână. Dacă faptul că cheltuiești bani pe o bonă pentru a lucra la domiciliu nu este posibil din punct de vedere financiar, recrutează un bunic pentru a te ajuta sau ia în considerare ajutorul unui alt părinte cu care poţi face asta pe rând.

Găseşte un alt părinte care lucrează de acasă și sugerează-i să aveţi grijă de ambii copii pe rând, de câteva ori pe săptămână.

Acest lucru este mai distractiv pentru copii și mai bine pentru tine deoarece vei avea un interval de timp dedicat pentru a te concentra pe muncă.

Grupează sarcinile

Un nou copil înseamnă noi sarcini zilnice pe care să le adaugi la ordinea de zi.

Dar, în timp ce ai putea fi tentat să utilizezi pauza dintre apelurile telefonice pentru spălarea și dezinfectarea sticlelor sau pentru a arunca o încărcătură de rufe la spălat, faptul că sari în „modul de părinte” chiar și pentru zece  minute poate să-ţi îngreuneze revenirea la „modul de lucru” pentru următorul apel telefonic.

Când vine vorba de gestionarea timpului, dozarea este o tehnică destul de simplă: efectuează sarcini similare în același timp.

De exemplu, petrece dimineața pentru a răspunde la mail-uri, efectuează o sarcină ce ţine de copii înainte de prânz și apoi foloseşte-ţi după-amiaza pentru a scrie propuneri.

Concentrându-te pe un singur fel de sarcină la un moment dat „ușurează suprasolicitarea cognitivă, epuizarea mentală și timpul de” resetare” necesar pentru ca creierul să treacă de la o sarcină la alta.

Dozează sarcinile

Când lucrezi pentru birou, concentrează-te doar pe asta și nu te lăsa distras de treburile casnice. Apoi, atunci când eşti în rolul părintelui, fă tot posibilul pentru a nu-ţi verifica e-mailurile, reţelel sociale etc.

Multitasking-ul este cel care ne epuizează și ne face să simțim că nu facem nimic foarte bine. Fă tot posibilul pentru a fi prezent total în ceea ce faci în acel moment;

Blochează elementele care îţi distrag atenţia

Copilul îşi face, în sfârşit, somnul de după-amiază și ai aproximativ două ore pentru a-ţi face treaba de birou. Îţi deschizi laptopul și decizi să parcurgi rapid noutăţile de pe reţelele de socializare, înainte de a te întoarce la excelul în care trebuie să lucrezi.

Realizezi apoi că tocmai ai petrecut jumătate din timpul alocat lucrului pentru a citi lucruri neesenţiale. Te identifici cu acest scenariu?

Este ușor să cazi în această capcană a reţelelor de socializare, mai ales atunci când simți că eşti singur sau deconectat.

Poţi utiliza în schimb Google StayFocused, care limitează timpul petrecut pe site-uri care nu te încarcă cu adevărat, cum ar fi reţelele de socializare.

Urmăreşte-ţi timpul

Este ușor să cedezi când lucrezi de  acasă, mai ales când atenția ta este împărțită între laptop și familia ta. Conform “Legii lui Parkinson”,  munca se extinde pentru a umple timpul disponibil pentru finalizarea acesteia.

Asta înseamnă că îţi finalizezi munca în timpul pe care i-l aloci. Practic, dacă îţi acorzi o săptămână pentru a termina o sarcină, care ar dura doar câteva ore, sarcina va deveni mai complexă și mai stresantă și se va extinde pentru a umple săptămâna.

Pe de altă parte, atribuirea timpului potrivit unui proiect îţi permite să lucrezi mai inteligent și mai rapid.

Nu eşti sigur cum să determini cât timp ai alocat unei sarcini? Pur și simplu începe să urmăreşti timpul.

Există câteva moduri diferite de a face acest lucru. Poți seta un cronometru pentru o perioadă de timp – 30, 15 sau chiar cinci minute – și nota ce poți realiza în acest interval de timp.

Sau încearcă să urmăreşti sarcini specifice pentru a învăța cât durează de fapt, utilizând cronometrul pentru a nota exact când începi și când te opreşti din a mai lucra la ele.

Odată ce ai obţinut un simț mai realist cu privire la cât timp ar trebui să dureze lucrurile, vei putea să-ți planifici mai bine timpul și să te stresezi mai puțin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net