300 de pelerini au avut nevoie de îngrijiri medicale

Ultima actualizare:

    Români din toate colţurile ţării s-au rugat în faţa catedralei Mitropolitane din IaşiFoto: adevarul.ro
Români din toate colţurile ţării s-au rugat în faţa catedralei Mitropolitane din IaşiFoto: adevarul.ro

Imagini impresionante de la Iaşi! Ieri, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, 20.000 de pelerini s-au rugat în timpul slujbei oficiate în faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Autorităţile au estimat că peste 100.000 de credincioşi se închinaseră deja la moaşte. Mai multe persoane au leşinat şi au avut nevoie de doctori.

Emoţionant: o mulţime de oameni spunând, în cor, Crezul! Zona centrală a Iaşiului s-a umplut ieri de credincioşi, încă de la primele ore ale dimineţii. Peste 20.000 de credincioşi au participat la slujba oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei, de sărbătoarea Sfintei Parascheva. Alţi clerici importanţi din Biserica Ortodoxă Română au fost prezenţi, de asemenea, la evenimentul religios. Cinci bătrâni care au împlinit 100 de ani au primit Crucea Mitropolitană din partea Mitropolitului Teofan. După încheierea Sfintei Liturghii, sute de pelerini s-au îndreptat spre Cantina Săracilor, unde s-au împărţit porţii de sarmale. Pentru câteva minute, alături de credincioşi şi-a făcut apariţia şi primarul Mihai Chirica. La bucate se formase un rând de circa 250 de persoane, scrie ziaruldeiasi.ro.

După Sfânta Liturghie s-au împărţit sarmale
După Sfânta Liturghie s-au împărţit sarmale

În continuare, după-amiază, câteva mii de oameni aşteptau să se închine la moaştele Sfintelor Parascheva şi Ecaterina. Coada se întindea pe doi kilometri. Până ieri, peste 100.000 de pelerini trecuseră deja pe la racla Cuvioasei. Echipajele medicale au acordat îngrijiri pentru 300 de persoane, în jur de 30 fiind transportate la spital. În paralel cu procesiunea religioasă, la Iaşi au avut loc şi sărbătorile oraşului, iar comercianţi din diverse zone ale ţării au vândut produse tradiţionale.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net