22 de copii, la un pas să doarmă în frigul din catedrală

Episod incredibil de Ziua Naţională a României! Un grup de 22 de copii, condus de un profesor de religie, a fost găsit de pompierii din Alba, sâmbătă seară, în Catedrala Încoronării. Puştii veniţi din Olt intenţionau să doarmă în incinta catedralei, fiindcă nu ar fi avut cazare. Grupul sosise în Alba Iulia pe 30 noiembrie, iar unuia dintre micuţi i s-a făcut rău şi a fost dus la spital.

Au între 11 şi 14 ani! Elevii din comuna Dăneasa (Olt), însoţiţi de un profesor de religie, nu vor uita prea curând excursia la Alba Iulia. Şi nu doar pentru emoţiile sărbătorii de 1 Decembrie, ci şi pentru faptul că au fost, se pare, la un pas să doarmă în Catedrala Încoronării.

6-7-actu-4-2col-foto_inquam_photos_raul_stef.jpg

Catedrala Încoronării din Alba Iulia
Foto: Inquam Photos

 

Au avut elevii sosiţi sâmbătă dimineaţă, la ora 3.00, cazare în oraşul Unirii sau profesorul a fost atât de inconştient încât să plece la drum fără o organizare a excursiei? Potrivit pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, grupul de copii nu avea unde să doarmă. ”Unui copil i s-a făcut rău în catedrală. La sosirea echipajului de prim-ajutor, s-a constatat că erau 22 de copii şi un profesor, veniţi la Alba Iulia, şi care nu aveau cazare. Copilul a fost transportat la spital, iar ceilalţi 21 şi profesorul au fost cazaţi la Colegiul Naţional Horea, Cloşca şi Crişan, unde li s-a oferit şi o masă caldă”,  detaliază ISU Alba. Temperaturile coborâseră la Alba Iulia până la minus 14 grade, în timpul nopţii, iar ziua s-au înregistrat minus 4 grade.

6-7-actu-grupul-de-copii.jpg

Grupul de elevi a pornit ieri dimineaţă spre casă
Foto: alba24.ro

 

Duminică dimineaţă, grupul a plecat spre casă cu trenul, iar starea elevilor era bună, inclusiv a băiatului pentru care s-a solicitat intervenţia medicală, scrie adevarul.ro. Profesorul – coordonator susţine că elevii n-ar fi urmat să doarmă în frigul din catedrală, ci la Seminarul Teologic. „Excursia a fost organizată de două săptămâni, avem bilete dus - întors, deci nu s-a pus problema că noi nu ştim la ce oră este trenul de întoarcere”, a declarat profesorul pentru alba24.ro.

6-7-actu-3-2col-profesor-de-religie.jpg

El e profesorul de religie care i-a însoţit pe copii în excursie

 

“Nu s-a pus problema să dormim în catedrală. Între timp ne-au preluat cei de la ISU, care spuneau că sunt organizaţi cu acest liceu şi am fost de acord să mergem acolo. Am avut condiţii foarte bune şi le mulţumim”, a adăugat el. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt au anunţat că se va constitui o comisie de cercetare. 

6-7-actu-5-2col.jpg

Unul dintre puşti a fost transportat de urgenţă la spital

„Copiii sunt bine acum, se află în tren, venind spre casă”, preciza duminică, la prânz, inspectorul şcolar Adrian Bărbulete, de la ISJ Olt. “Ei vor fi aşteptaţi la gară de microbuzul şcolar. Excursia a fost organizată pentru o zi, iar copiii ar fi trebuit să plece spre casă după ceremonii. Ce s-a întâmplat exact nu ştim încă, dar vom afla. Profesorul lor a vrut să organizeze un moment memorabil, numai că, din păcate, vor avea şi amintiri plăcute, dar şi neplăcute“, a completat inspectorul.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1