211 de olimpici au început examenul de Bac

Ultima actualizare:

    211 de elevi olimpici au început Bac-ul
211 de elevi olimpici au început Bac-ul

Elevii care vor participa la concursuri și olimpiade internaționale în această vară sunt în emoțiile examenului de Bacalaureat. Azi a fost prima probă, cea de competențe lingvistice de comunicare orală în limba română. Rezultatele vor fi comunicate în 29 mai.

211 elevi s-au înscris la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, informează Ministerul Educației. Ei sunt sportivi și olimpici la diferite materii de studiu.

Elevii susțin, azi și mâine, proba orală la Limba română și/sau la Limba Maternă în 18 și 19 mai. În 20 mai și 21 mai, olimpicii vor susține evaluarea competențelor digitale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Zilele de 22 și 23 mai sunt rezervate evaluării competențelor într-o limbă străină, iar din 25 mai încep probele scrise.

În 25 mai, încep probele ”de foc”, cele scrise. Elevii vor susține proba scrisă la Limba română, în 26 mai, proba scrisă obligatorie a profilului, Istorie sau Matematică, iar în 27 mai, proba scrisă la alegere.

În 28 mai, olimpicii își vor verifica cunoștințele scrise la Limba maternă. În aceeași zi, vor fi afișate rezultatele, până la ora 18.00. Între 18.00 și 20.00, elevii vor putea depune contestațiile, iar rezultatele finale vor fi publicate în 29 mai.

La fel ca în anii precendeți, elevii nu vor avea voie în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la Internet.

Anul acesta, sesiunea specială a examenului de Bacalaureat se va desfăşura la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Ciolpani, judeţul Ilfov.

Click! spune

În 2014, promovabilitatea la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat a fost de 72%, adică 99 din 137 de candidaţi au fost declarați promovați. 23 de candidaţi au luat între 6 şi 6,99, 18 au luat între 7 şi 7,99, 27 între 8 şi 8,99, 31 între 9 şi 9,99.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net