12 milioane de euro, «sparţi» pe Litoral de 1 Mai

Ultima actualizare:

    În Portul Tomis  din Mamaia a fost  mare aglomeraţie. Parcul Morarilor  din Bucureşti a fost  aproape pustiu
În Portul Tomis din Mamaia a fost mare aglomeraţie. Parcul Morarilor din Bucureşti a fost aproape pustiu

Să fie distracţie, au spus peste 40.000 de români care au petrecut minivacanţa de 1 Mai pe Litoral. A fost aglomerat ca niciodată, iar hotelierii se felicită că au deschis mai devreme.

Datele oficiale arată că staţiunile din Mamaia şi Vama Veche au atras cei mai mulţi turişti. Potrivit estimărilor specialiştilor din domeniu, fiecare din cei care au fost pe Litoral a cheltuit, în medie, 300 de euro. Vânzările pentru minivacanţa de 1 Mai au fost mai mari cu 12% faţă de anul trecut, iar 42% din turiştii care au ales România au cumpărat pachete pentru Litoralul românesc. Cele mai multe au fost pachete de două nopţi care au costat între 135 de lei şi 800 de lei de persoană, în funcţie de hotelul ales, potrivit datelor ANAT. Tot reprezentanţii agenţiilor de turism spun că circa 10.000 de persoane au preferat staţiunile bulgăreşti de la malul mării.

Staţiunile balneare au fost şi ele aglomerate în acest weekend prelungit. Staţiunea Băile Felix a înregistrat cei mai mulţi turişti, urmată de Călimăneşti-Căciulata şi de Sovata, iar pe Valea Prahovei gradul de ocupare a fost de 75-80%, în special în Sinaia şi Buşteni, spun oficialii ANAT. 

Şi în Capitală au fost tot felul de atracţii care au scos lumea din case. Însă în parcurile ”mici” a bătut vântul. De pildă, în sectorul 2, în parcurile Florilor şi Morarilor nu s-a organizat nimic special de 1 Mai. ”Nu s-a ocupat nimeni de noi”, au spus cei câţiva părinţi care şi-au scos copilaşii în parc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net