118 mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea, blocaţi de 18 ore în subteran

Ultima actualizare:

Le este frică să nu rămână fără loc de muncă. Un număr de 118 mineri de la Exploatarea de Uraniu Crucea-Botuşana sunt blocaţi în subteran de 18 ore, iar 83 dintre ei sunt în greva foamei, din cauza incertitudinii privind continuarea activităţii minei din judeţul Suceava.

Cei 118 mineri au refuzat să mai părăsească platforma minieră de la Crucea-Botuşana încă din cursul serii de luni, 8 august, în jurul orei 18.30, iar 83 dintre protestatari au intrat şi în greva foamei, pe termen nelimitat, scrie news.ro.

Protestatarii, care invocă mai multe probleme legate de viitorul minei, au o listă de revendicări pe care au semnat-o şi înaintat-o către factorii de răspundere, inclusiv Ministerul Energiei.

Minerii, angajaţi ai sucursalei din Suceava a Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), solicită neîntreruperea activităţii de producţie şi continuarea exploatării miniere, conform planului anual de extracţie şi a licenţei de exploatare, care este valabilă până în anul 2020.

În prezent, la Exploatarea Minieră Crucea-Botuşana lucrează 640 de persoane.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, se va întâlni miercuri cu vicepremierul Costin Borc, care este şi ministru al economiei, dar şi cu preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, pentru a discuta despre situaţia CNU.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net