A murit în groapa făcută de firma de la termoficare

Ultima actualizare:

Drumul spre casă s-a dovedit mult prea periculos pentru Rudolf Rott (48 de ani), din Suceava. Omul a căzut, duminică seară, în jurul orei 21.00, în groapa adâncă de aproape un metru, săpată de angajaţii SC Simcos SA Botoşani.

Martoră la tragedie a fost o femeie care locuieşte în zonă. Paraschiva Tabarcea le-a povestit anchetatorilor că în timp ce se afla la balcon şi-a văzut vecinul venind spre intrarea în bloc, dar câteva secunde mai târziu l-a zărit căzut în groapa de lângă peretele blocului.

Rudele decedatului spun că,deşi toată lumea s-a plâns, muncitorii nu au făcut nimic ca să evite o tragedie. „Abia după ce a căzut cumnatul meu, au pus nişte benzi de avertizare. A fost nevoie să moară un om ca să facă ceva!", a spus Violeta Rott, cumnata decedatului. Rudele lui Rudolf Rott sunt decise să dea în judecată firma care a efectuat lucrările în zonă.

Cauzele morţii lui Rudolf Rott nu au fost încă stabilite. Se pare că bărbatul s-a lovit la cap, în cădere, dar legiştii nu exclud posibilitatea ca victima să fi făcut infarct, generat de sperietură.

«Zona e un adevărat pericol de moarte»

Locul unde s-a întâmplat nenorocirea este permanent tranzitat de foarte mulţi copii şi bătrâni. Locatarii din zonă sunt revoltaţi pentru modul în care sunt semnalizate lucrările.

„Au patru săptămâni de când au săpat printre aceste blocuri şi nu au mai făcut nimic după aceea. Trec în fiecare zi pe aici cu copilul. Mai ales după lăsarea întunericului, zona e un adevărat pericol de moarte", a spus Ovidiu Tobîrcă, vecinul bărbatului mort.

«Vom amenda firma care a efectuat lucrările»

„Facem cercetări şi aşteptăm concluziile organelor abilitate în privinţa stabilirii împrejurărilor în care s-a produs decesul, după care vom stabili ce măsuri trebuiesc luate. Persoana a căzut în groapa dintre cămin şi bloc. Clar, groapa nu era semnalizată", a declarat Florin Moisa, şeful Serviciului de Control, Securitate şi Securitate a Muncii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

«Şanţul nu avea bandă de protecţie»

Din primele cercetări, s-a stabilit că persoana s-a dezechilibrat şi a căzut în şanţul lipsit de bandă de protecţie. Groapa nu era semnalizată corespunzător.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net