Motorina ne scumpeşte mâncarea cu 5%

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Români, pregătiţi-vă pentru un nou val de scumpiri! Preţul alimentelor ar putea creşte cu până la 5 procente, ca efect al majorării preţurilor la carburanţi.

Citeşte şi:

Aşa s-a scumpit motorina!Luni - 5,07 lei. Marţi - 5,14 lei. Miercuri - 5,20 lei

Preţul benzinei şi motorinei ar putea ajunge la 7 lei/litru

Benzină de la supermarket, soluţia scăderii preţurilor?

Pericol la pompă: motorină cu apă şi benzină cu impurităţi

Carburanţii se ieftinesc cu trei bani pe litru

Rompetrol şi Lukoil au anunţat ieri scumpirea carburanţilor, la numai o zi după ce Petrom operase modificări ale preţurilor la pompă în staţiile proprii.

Majorările sunt determinate de creşterea accizelor, spun la unison oficialii companiilor petroliere. Veştile proaste nu se opresc aici. Scumpirea carburanţilor ar putea duce la majorarea cu până la 5% a preţurilor produselor alimentare, sunt de părere analiştii.

simeon stalpnicul png

Vestea bună, dacă există una, este că efectul scumpirii benzinei şi motorinei nu va fi imediat, ci ar putea fi simţit în preţul alimentelor în decurs de o lună, sau chiar mai târziu.

„Sigur, tarifele mai mari la transport conduc la scumpirea produselor alimentare la raft. Dar populaţia va simţi eventuale scumpiri abia în vară", ne-a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta.

Preşedintele Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, e însă mult mai pesimist. Acesta este de părere că oricât de mic ar fi procentajul scumpirilor, pentru români va fi o tragedie.

simeon stalpnicul png

„3% în plus la salam, 2% în plus la hârtie igienică, 5% la pâine, toate se adună şi vor însemna o majorare importantă pentru bugetele lunare ale oamenilor", a declarat, pentru Gândul, Dragoş Frumosu.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a atras deja atenţia că preţurile alimentare mondiale au atins cel mai ridicat nivel din ultimii 21 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net