Mircea Lucescu: "Dacă Mutu nu-şi schimbă comportamentul, naţionala ar trebui să fie reconstruită fără el"

Ultima actualizare:

"Mutu trebuie să-şi pună o întrebare: doreşte sau nu mai doreşte să reprezinte culorile României? Este foarte important ce vrea el în continuare de la echipa naţională, are o vârstă, trebuie să aibă o stare de responsabilitate pentru că el este un exemplu pentru ceilalţi, atât în bine, cât şi în rău. Dacă Mutu nu-şi va schimba comportamentul, în următoarea perioadă ar trebui ca naţionala să fie reconstruită fără el. Doar dacă el îşi va schimba atitudinea faţă de fotbalul românesc şi faţă echipa naţională, doar atunci se poate întoarce, doar dacă el crede că poate face asta", a spus Mircea Lucescu.

Întrebat dacă evoluţia lui Adrian Mutu în faza defensivă putea fi mai bună, Mircea Lucescu a opinat: "Au fost câţiva jucători care au încercat să-şi salveze imaginea în meciul cu Serbia. La primul gol al Serbiei, cred că Adrian Mutu i-a întors spatele lui Zigic, care nu a lovit mingea din săritură, ci a fost cu picioarele pe gazon. Probabil, a făcut asta din teamă. Apoi, la golul doi al Serbiei, cred că Mutu a driblat inconştient la mijlocul terenului în condiţii de presing al adversarilor, când în mod normal ar fi trebuit să paseze simplu, pentru că în acea zonă fiecare ştie că trebuie să joace cât mai simplu".

Tatăl selecţionerului României a precizat că arbitrajul cipriotului Kapitanis a fost un factor decisiv care a contribuit la înfrângerea cu Serbia: "Echipa a fost bine pregătită şi bine motivată, dar a trebuit să facă faţă unui arbitraj părtinitor. De obicei, la finalul preliminariilor echipele mari sunt ajutate de arbitri. Acest arbitru cipriot ne-a dat 4 cartonaşe galbene şi a pus echipa într-o situaţie delicată, nu ne-a mai lăsat să mişcăm. Cartonaşul galben acordat lui Cristea pentru că a obstrucţionat executarea acelui aut mi s-a părut incredibil, el n-a greşit cu nimic acolo. Apoi, a fost acel ofsaid imaginar la Mutu, care scăpa singur şi era în situaţie de a marca, după care nu s-a acordat penalty clar la Marica, iar eliminarea lui Chivu a fost absolut inventată".

"Kapitanis a făcut totul pentru ca Serbia să câştige. Nu au mai contat relaţiile bune pe care Mircea Sandu le are cu Federaţia Cipriotă, aici au contat numai interesele. Sunt convins că dacă am fi fost arbitraţi corect am fi termiat prima repriză în avantaj, scor 2-1 pentru noi. Mie mi-a plăcut foarte mult cum am jucat în prima repriză. Adică, selecţionerul îşi asumă ruşinea rezultatului, răspunderea, dar hai să vedem cum s-a ajuns aici. Prestaţia lui Kapitanis a contribuit decisv la căderea echipei. Am un gust amar după acest meci", şi-a continuat Mircea Lucescu tirul acuzelor la adresa arbitrului cipriot.

Întrebat dacă oficialii FRF nu ar trebui să depună un memoriu împotriva lui Kapitanis, Mircea Lucescu a fost categoric: "Ar trebui ca cei de la FRF să facă un protest oficial la adresa arbitrului Kapitanis, pentru că aşa nu se poate, cipriotul şi-a bătut joc de noi. Aşa am păţit şi eu la meciul cu Irlanda de Nord, din 1985, pierdut cu 0-1, în condiţiile în care ne trebuia un egal pentru a ne califica la CM din Mexic. Atunci, arbitrul Henning Sorensen ne-a dezavantajat clar, motiv pentru care eu, împreună cu Mircea Pascu, am făcut un memoriu la FIFA şi Sorensen a fost scos de pe lista arbitrilor care urmau să oficieze la CM din Mexic. Kapitanis nu trebuie lăsat nepedepsit, pentru că aşa îşi vor bate şi alţii joc de noi".

În ceea ce priveşte analiza tehnico-tactică a meciului Serbia-România, antrenorul lui Şahtior Doneţk a precizat: "Analiza trebuie făcută doar în ceea ce priveşte prima repriză. Totul s-a rupt la 2-0, la acea greşeală a lui Mutu, care s-a lansat într-un dribling prelungit, sârbii au recuperat şi au pornit pe contraatac, Raţ nu a închis la timp, şi de aici a fost foarte simplu pentru ei. La 2-0 pentru Serbia s-a văzut lipsa de experienţă a naţionalei noastre, din acel moment au dispărut din jocul nostru inteligenţa, concentrarea şi dorinţa. Nu aş analiza repriza a doua, pentru că pe teren erau două echipe total diferite, Serbia, super motivată, şi România, furată de Kapitanis".

Echipa naţională a României a pierdut cu scorul de 0-5 meciul disputat sâmbătă în faţa Serbiei, în Grupa 7 a preliminariilor CM 2010. Gazdele şi-au asigurat calificarea la turneul final din 2010.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net