Mii de delfini masacraţi de pescarii japonezi

Ultima actualizare:

Masacrul delfinilor din oraşul pecăresc cu doar 3.500 de locuitori aflat pe coasta de sud-est a Japoniei altădată a fost un secret bine păstrat vreme de zeci de ani de autorităţile nipone. Taiji a fost pe vremuri cel mai important centru de vănătoare a balenelor din întreaga Japonie., scrie Adevărul.

Pe coasta de sud-est a Japoniei sezonul de vânătoare a delfinilor durează din septembrie până în martie. Definii care cad în plasa pescarilor sunt închişi într-un mic golf în apropiere de Taiji, de unde sunt îpiedicaţi să evadeze cu ajutorul plaselor de sârmă electrificată.

Femelele tinere sunt separate apoi de grup pentru a fi vândute parcurilor acvatice,iar restul mamiferelor capturate sunt ucise pentru carne. Sângele miilor de delfini ucişi anual înroşeşte apa din micul golf.

Întregul masacru a fost surpins pe cameră de către dresorul lui Flipper, din filmul cu acelaşi nume. Ric O'Barry, în vârstă de 70 de ani, a făcut investigaţii ani buni până a putut surpinde pe peliculă întreaga grozăvie. Documentarul realizat de acesta şi intitulat "The Cove" a câştigat deja mai multe premii la Festivalul de Film Sundance.

Vezi video aici

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net