Mihail Gorbaciov, în România după 20 de ani - VIDEO

Ultimul lider al URSS se întoarce azi în ţara noastră. Ultima sa vizită a fost în iulie 1989. Gorbaciov vizitează România la invitaţia unei companii de presă pentru a participa la lansarea ziarului „Puterea“.

Mihail Sergheevici Gorbaciov, conducător al Uniunii Sovietice între 1985 şi 1991, este invitat în România pentru a marca apariţia publicaţiei „Puterea", viitor cotidian naţional patronat de un trust de presă al cărui nume rămâne încă necunoscut. Potrivit lui Adrian Thiess, reprezentantul misterioasei companii, ziarul „Puterea" „va fi finanţat de unul dintre cele trei mari trusturi de presă germane, dar nu-i pot dezvălui numele deocamdată".

Portrivit unor informaţii pe care Thiess le neagă, publicaţia ar fi finanţată, de fapt, de magnatul rus Alexander Lebedev, care a achiziţionat recent ziarul britanic „The Independent". Gorbaciov face afaceri cu Lebedev, ceea ce ar justifica prezenţa fostului lider al URSS la lansarea ziarului. Echipa redacţională a cotidianului „Puterea" va fi formată, în mare parte, din jurnalişti care au lucrat pentru ziarele „Ziua", „Cotidianul" şi  „Gardianul", patronate de Sorin Ovidiu Vântu, ale căror ediţii printate au fost desfiinţate de curând.

Citeşte în Adevărul povestea vizitei lui Gorbaciov în România, din 1989, şi află care va fi programul fostului lider sovietic la Bucureşti!


Loading...