Mihai Viteazul a ajuns în faţa Parlamentului - FOTO

Ultima actualizare:
Galerie foto - Statui
Galerie foto - Statui

Ultimele trei din cele patru monumente de la Universitate sunt transportate în acest weekend în Parcul Izvor. În această dimineaţă, în jurul orei 6.00, a fost rândul statuii care-l înfăţişează pe Mihai Viteazul să fie luată pe un utilaj imens şi să lase loc pentru lucrările la noua parcare subterană cu 405 locuri

În timp ce mulţi dintre bucureşteni încă mai dormeau, azi-dimineaţă, în zona Universităţii, era agitaţie mare. Începea mutarea celor trei statui de pe Bulevardul Regina Elisabeta în Parcul Izvor.

La începutul lunii, prima statuie transportată la Izvor a fost cea a lui Ion Heliade Rădulescu, iar în această dimineaţă cea a lui Mihai Viteazul a fost preluată de utilajul agabaritic pe 40 de roţi, adus din Austria.

Potrivit reprezentanţilor firmei Apolodor, până diseară sau cel mai târziu duminică dimineaţă urmează să fie luate şi statuile lui Spiru Haret şi a lui Gheorghe Lazăr.

"Mutarea statuii lui Mihai Viteazul a fost un succes, monumentul şi-a păstrat orizontalitatea şi verticalitatea”, a mai spus Bogdan Mircea, coordonatorul lucrărilor. 

Vezi aici cum a fost mutată statuia lui Mihai Viteazul


    Galerie foto - Statui
Galerie foto - Statui

Parcarea, gata în 16 luni

Primarul Sorin Oprescu anunţa încă din luna ianuarie a acestui an că „în curând“ va începe acţiunea de mutare a celor patru statui de la Universitate pentru a se realiza o parcare subterană de 405 locuri, acţiune care s-a concretizat luna aceasta.

Noua parcare care se va face la Universitate va fi gata peste 16 luni, şi tot atunci vor fi mutate şi statuile înapoi,  pe locul în care au fost şi până acum.

Tot aici se va amenaja şi o piaţetă unde oamenii să se relaxeze.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net