Mica Sirenă din Copenhaga îşi acoperă nasul în semn de protest

Ultima actualizare:

Reţeaua RSN şi partenerii săi internaţionali - europeni, ruşi şi americani - din cadrul campaniei "Don"t nuke the climate!" au organizat o acţiune simbolică menită să denunţe tentativele care, în opinia lor, "se folosesc de criza climatică" pentru a promova industria nucleară.

"Energia nucleară afectează lupta împotriva schimbării climatice şi maschează adevăratele soluţii", susţin protestatarii.

Energia nucleară este frecvent prezentată ca având emisii scăzute de CO2, unul dintre principalele gaze cu efect de seră. Cei care se opun utilizării acestui tip de energie susţin, pe de altă parte, că costurile sunt mari şi infrastructurile masive, o centrală atomică fiind construită în medie în zece ani.

"A recurge la energia atomică în această luptă ar fi deci cu totul contraproductiv, pe lângă faptul că este periculos", scrie RSN într-un comunicat.

Campania "Don"t nuke the climate" este susţinută de peste 350 de organizaţii din 45 de ţări, potrivit promotorilor săi, care dau asigurări că 50.000 de persoane le-au semnat petiţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net