«Mi-au ars copilul în incubator» povesteşte îngrozită mama micuţului

Ultima actualizare:

    Violeta  Dragomir se  roagă ca be- beluşul ei să  se facă bine
Violeta Dragomir se roagă ca be- beluşul ei să se facă bine

Bebeluşul care a fost internat, sâmbătă, la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'' cu arsuri grave pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur, va fi supus luni unui transplant de piele.

Bebeluşul s-a născut în urmă cu patru zile la Maternitatea Bucur şi a fost adus la Spitalul Clinic de Copii "Grigore Alexandrescu", cu arsuri profunde pe faţă, pe corp, pe gât, torace stâng, fiind afectată o suprafaţă de 20% din corp, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.

Părinţii băieţelului au declarat că asistentele l-au pus pe micuţ în incubator pentru că făcuse icter. Potrivit medicilor, în astfel de cazuri, copilul trebuie să stea sub o lumină specială, cel mult 16 ore pe zi, în reprize de 3-4 ore, fiind plasat sub lampă la o distanţă de aproximativ 50 de cm, cu ochii şi organele genitale protejate. În această perioadă, poziţia lui trebuie schimbată din două în două ore, pentru a nu suferi arsuri, iar în jurul său trebuie aşezate rulouri de scutece, pentru a-l proteja de pereţii încinşi ai incubatorului.

Mama bebeluşului a povestit că, sâmbătă dimineaţă, a mers să îl alăpteze şi a constatat că nu mai era.  “Dacă ştiam ce se va întâmpla, năşteam acasă. Mi-au spus că e ars. Nu înţelegeam ce se întâmplă şi de atunci plâng. Îi voi da în judecată pe toţi cei care nu au avut grijă de copilul meu”, a mai spus femeia. Tânăra a venit de mai multe ori la spital, ieri, pentru a-l alăpta pe bebeluş. “Mi s-a spus să revin din trei în trei ore ca să-l hrănesc. Micuţul e stabil, eu sunt în stare de şoc şi nu ştiu când o să-mi revin”, a povestit tânăra reporterilor Click!.

simeon stalpnicul png

Doctorii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" au precizat că micuţul a fost adus în stare foarte gravă, cu arsuri de contact.

Prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, managerul Spitalului "Sf. Ioan", în subordinea căruia se află şi Maternitatea Bucur, a declarat că, în opinia sa, este vorba de neglijenţă.

"În ture erau trei asistente şi un medic şi nu este admisibil să se întâmple astfel de lucruri. Am demarat o anchetă, iar pentru cei vinovaţi se vor aplica cele mai drastice sancţiuni mergând până la desfacerea contractului de muncă", a spus prof.dr. Ciocâlteu.

Părinţii copilului spun că vor da asistentele şi maternitatea în judecată pentru neglijenţă şi că vor face plângere la Ordinul Asistentelor şi la Colegiul Medicilor.

Ordinul Asistentelor s-a autosesizat în acest caz şi va declanşa propria anchetă.

Citeşte şi:

Un bebeluş a fost uitat timp de 3 zile în incubator

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net