Mersul pe stradă a ajuns sport extrem

Ultima actualizare:

    Cristi şi Răzvan spun că ajung  cu greu la şcoală
Cristi şi Răzvan spun că ajung cu greu la şcoală

Te ţii de un copac, faci pasul mare, sufleci fusta şi încaleci mormanul de zăpadă de pe marginea trotuarului. Să fii pieton este o aventură, un sport extrem pentru cei mai mulţi.

Doar aşa reuşeşti să traversezi majoritatea bulevardelor şi străzilor în aceste zile, deşi a nins serios doar acum două săptămâni.

Prima grijă a autorităţilor a fost să elibereze carosabilul de stratul de zăpadă depus după prima ninsoare din acest an.

Au uitat -sau nu le pasă- de trotuare şi de "munţii" strânşi la marginea drumurilor. Zeci de persoane ajung zilnic la spital cu picioare, mâini şi bazine rupte.

De pildă, în Capitală, Salvarea „culege" zilnic circa 20 de persoane căzute pe trotuare. Dintre acestea, cel puţin şase cazuri sunt grave, cu fracturi la cap şi la bazin, internări pentru operaţii complicate.

"Drumul la şcoală e foarte greu, plec cu o oră mai devreme", ne-a spus Cristian, de 14 ani, din cartierul bucureştean Colentina. Colegul lui, Bogdan locuieşte în Voluntari şi învaţă în Bucureşti.

image

"Nu ne bucurăm deloc de iarna asta. La mine acasă, pe stradă e mocirlă, iar aici e gheaţă", spune Bogdan. La un stop, două doamne aşteaptă culoarea verde. Din cauza grămezilor de la marginea drumului, se văd doar de la bust în sus, restul pare îngropat în omăt murdar şi îngheţat.

Învaţă cum să cazi fără să te răneşti

Antrenorul de judo Constantin Nicolae, de la Clubul sportiv Hunter, spune că este nevoie de antrenament pentru a căpăta reflexele necesare.Când simţi că-ţi pierzi echilibrul trebuie să fii atent să protejezi în primul rând coloana vertebrală, membrele şi capul.

Căderea laterală

Când simţi că aluneci pe gheaţă, ţine bărbia în piept, spatele arcuit, rulează pe gheaţă şi sprijină-te cu o palmă pentru a atenua impactul.

image

Căderea pe spate

Ţine bărbia în piept, spatele arcuit, iar când aluneci e indicat să te sprijini cu ambele palme lateral ca să nu te loveşti.

image

Căderea în faţă

Dacă te dezechilibrezi, sprijină-te pe antebraţe, astfel încât mâinile să formeze un triunghi care să-ţi protejeze capul.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net