Mercedes-Benz SLK, legenda sportivă - VIDEO

Ultima actualizare:

În 1996, compania germană reinventa conceptul SLK roadster prin intermediul unui automobil cu două locuri şi acoperiş metalic decapotabil (hardtop). Astfel, a apărut o nouă clasă - Coupé/Cabrio (sau CC). Deşi această soluţie a fost adoptată înainte de mai mulţi producători auto, Mercedes-Benz a făcut-o faimoasă, iar maşina sa a avut un mare succes.

Dovada acestui lucru a fost numărul mare de clienţi atraşi de roadster. În peste 15 ani de carieră, SLK-ul reinventat a împrumutat elemente de design de la cele mai dorite vehicule Mercedes-Benz. Prima dată de la coupé-urile mai mari din clasa SL, iar apoi, odată cu apariţia SLR, SLK a preluat o parte dintre liniile acestui supercar.

Finisajele de calitate conving chiar şi pe cel mai exigent automobilist

image

Noua generaţie SLK, lansată în urmă cu doar câteva luni, preia şi ea liniile unui supercar, acelea ale mult râvnitului SLS AMG. Grila, aripile proeminente şi capota lungă sunt caracteristici care induc ideea unui autoturism puternic. Valoarea coeficientului de rezistenţă la înaintare (Cd) a fost redusă până la 0.30 - o reuşită uluitoare (valoarea Cd a modelului precedent era de 0.32). Grilele de ventilaţie, cu finisaj cromat din aripile frontale, au fost păstrate de la roadsterele Mercedes-Benz din anii '50.

Interiorul este caracterizat prin sportivitate stilată şi materiale autentice de înaltă calitate. Consola centrală cât şi alte părţi din bord sunt alcătuite din aluminiu lucios. Patru orificii rotunde, integrate în bord, accentuează apartenenţa modelului la familia sport Mercedes-Benz, forma acestora fiind asemănătoare cu cea a orificiilor prezente la SLS.

Senzaţii tari la doar 205 CP

Motorul de 205 CP este capabil de reprize puternice şi produce un sunet plăcut. Spunem doar plăcut pentru că SLK-ul nostru de test nu a fost AMG, dar este suficient de bun. Un musafir nepoftit pentru noi în lista dotărilor maşinii sport a fost funcţia standard ECO start/stop. Cutia de viteze automată poate fi trecută în mod secvenţial, schimbările de viteze făcându-se foarte uşor din nişte padele montate pe volan.

Maşina porneşte foarte rapid de pe loc şi opreşte la fel de rapid. După câteva ture, ne-am fi aşteptat să avem sub capotă ceva mai mult decât un motor 1.8 litri cu Kompressor. Comportamentul dinamic este unul dintre cele mai bune, iar la drum lung, deşi te afli într-un coupé, ai suficient loc să te simţi bine. Păcat că atunci când este frig şi mai ai o persoană în dreapta, jacheta ta nu are loc decât în portbagaj. Cât despre transportul unor bagaje mai voluminoase, nici nu mai poate fi vorba.

Consumul pe perioada testului a ajuns în jurul valorii de 10 litri la 100 km, dar pentru un stil de condus de tip sportiv (nici nu se putea altfel). Clienţii gamei SLK pot alege între trei tipuri de suspensii. Pe modelul de test am avut parte de suspensia sport, cu arcuri şi suspensii mai rigide care întăresc feelingul sportiv.

SLK este una dintre acele maşini nărăvaşe care trebuie stăpânite, mai ales în cazul în care carosabilul este ud şi decuplezi ESP-ul. Atunci este loc de senzaţii tari. De când ne ştim ne-am obişnuit să vedem coupé-uri excepţionale de la Mercedes-Benz. Noul SLK are toate şansele să devină unul dintre ele. Are toate atuurile, un look superb, motoare bune şi nu trece neobservat pe stradă.

"+"- uri

- Arată ca un SLS.- Motorul, cutia, suspensia şi sunetul sunt sportive.- Nivelul finisajelor din interior, designul bordului şi al consolei centrale sunt superioare.

"-"- uri

- Nu este SLS şi nici AMG.- Manetele din dreapta volanului nu sunt atât de şic pe cât ar trebui să fie. - Nu uitaţi că este un roadster, deci lăsaţi bagajele acasă.

Mercedes-Benz SLK 250 Roadster

- 0-100 km/h: 6,6 secunde - Viteza maximă: 243 km/h - Masă proprie: 1.500 kg - Volum portbagaj (l): 335 (închis) - Cilindree (cmc): 1.796 - - Putere (CP): 204 la 5.500 rpm - Consum mediu: 10 l/100 km - Cutie de viteze automată 7G Tronic- Preţ (model testat): 58.385 euro (cu TVA)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net