Voia să decapiteze un om ca să-și facă o fotografie cu capul retezat VIDEO

brusthom_ziamani.jpg

Brusthom Ziamani terorist decapitare
Brusthom Ziamani voia să imite faptele eroului său, Michael Adebolajo
Foto: Captură video

Un adolescent a fost arestat în timp ce se ducea să decapiteze un militar britanic, potrivit unor audieri de la Curtea Penală Centrală a Angliei şi Ţării Galilor (Old Bailey) din Londra.

Brusthom Ziamani, în vârstă de 19 ani, avea asupra sa un rucsac în care se aflau un cuţit - cu o lamă de aproximativ 30 de centimetri lungime - şi un ciocan, în momentul în care a fost arestat, pe o stradă din estul Londrei, în august 2014, relatează BBC News online.

Potrivit audierilor de la Curtea Coroanei, tânărul îi "idolatriza" pe asasinii puşcaşului Lee Rigby şi studiase amplasamentul unor cazarme de cadeţi din cadrul armatei, în sud-estul Londrei. Ziamani, din Camberwell, în sud-estul Londrei, a pledat nevinovat la acuzația de pregătirea unui "act de terorism".

Juraţii au aflat că tânărul s-a convertit la islam la începutul lui 2014 şi că a fost arestat după ce i-a arătat fostei sale preietene armele. El i-a vorbit despre Michael Adebolajo, asasinul lui Rigby, ca despre o "legendă" şi i-a spus că avea şi el să "omoare soldaţi", scrie Mediafax.

Ziamani "nu a spus nimic atunci când a fost arestat, dar a fost menţinut în arest şi i-a spus unui ofiţer că, în momentul arestării, se ducea într-o cazarmă să omoare un soldat britanic", a spus procurorul Annabel Darlow în instanţă. "A spus că se ducea să decapiteze soldatul şi să-i ţină capul astfel încât un prieten să-i facă o fotografie cu capul retezat al soldatului", a adăugat el.

"Ai putea crede că scopul lui era să imite faptele eroului său Michael Adebolajo, care a ucis un militar britanic în apropiere de cazarma Woolwich, unde lucra", a apreciat procurorul.

Loading...
 
 

Citește și