VIDEO Uite cum arată masca pentru restaurant! Arăți ca un Pac-Man dar poți mânca fără să ți-o dai jos

masca-cu-gaura.jpg

Bărbatul poartă mască și mănâncă în același timp
Așa arată masca cu ”gură” inventată de cercetătorii israelieni
foto: captură reuters

A fost inventată masca pentru restaurant cu ajutorul căreia poți mânca fără să ți-o dai jos. Pare o scenă desprinsă din filmele SF, însă este adevărat. Inventatorii israelieni au creeat o mască de coronavirus cu gură. Cel care o poartă arată mai degrabă cu un Pac-Man din jocul arcade. Desigur, deschizătura este acționată de o telecomandă și, da, poți să mănânci cu ea fără să o dai jos de la gură

”Gura” măștii se deschide suficient încât să poții introduce în gură tot ceea ce ai în furculiță. Și ca orice sistem și acesta urmează să fie îmbunătățit, spun specialiștii, citați de Reuters.

Uite cum arată masca pentru restaurant! Poți mânca fără să ți-o dai jos

Vizita la restaurant poate deveni mai puțin riscantă din punctul de vedere al contaminării cu noul coronavirus. În prezent poți purta mănuși și mască, însă ce faci atunci când vrei să mănânci sau să bei ceva? Desigur, îndepărtezi masca de la gură. Însă acel moment ar putea fi chiar cel în care te-ai putea contamina. Astfel, pentru cei care se tem de infecție atunci când merg la restaurant, inventatorii israelieni au inventat această metodă inedită de protecție.

Arată ca o mască obișnuită, însă atunci când vrei să mănânci, îi poți deschide ”gura” cu o telecomandă. Momentan funcționează prin apăsarea unei pârghii, la fel cum un biciclist acționează frâna de mână.

 

VEZI videoclicpul AICI:

 

Poți mânca doar hrană solidă

Însă, ca orice invenție, mai trebuie îmbunătățită, astfel încât să fie folosită cu ușurință pe scară largă, deoarece acum se poate folosi doar pentru a mânca hrană solidă. Nu se poate consuma supă, înghețată sau lichide la pahar, deoarece acestea s-ar putea prelinge pe mască. Ca un Pac-Man din arcade poți hăpăi morcovi, fasole verde, chiar și friptură, însă aveți grijă să nu aibă sos.

O apăsare a unei pârghii, la fel ca un biciclist acționează o frână de mână, deschide un slot în fața măștii, astfel încât alimentele să poată trece.

"Masca va putea fi deschisă mecanic de la distanță sau automat, atunci când furculita va ajunge în dreptul gurii", a declarat Asaf Gitelis, vicepreședinte al brevetelor și invențiilor Avtipus.

După ce ai introdus hrana în gură și îndepărtezi furculița, masca se închide, atunci te poți bucura de o masă în oraș, fără teama de infectare.

Acest produs ar putea ajunge pe piață în câteva luni, iar prețul nu va fi mai mare de 3 dolari.

Invenția pare să fie atractivă pentru tineri care o consideră deja un ”must have”.

Israelul și-a redeschis în mare parte economia, inclusiv restaurantele, după o scădere dramatică a cazurilor din noul coronavirus.

 

Citește și: 

Masca transparentă, cu vedere la zâmbet, noua modă în Italia. Pentru cine este extrem de utilă

Măștile de protecție. 8 lucruri pe care trebuie să le știe toată lumea

Loading...

Citește și

  • Harta Romaniei coronavirus

    Raed Arafat ne îndeamnă pe toți să purtăm mască de protecție la nas și la gură, chiar și improvizată, atunci când ieșim afară din casă și mergem în spații publice. Conștient de faptul că măștile de unică folosință nu se mai găsesc de mult timp în farmacii, secretarul de stat ne recomandă să ne protejăm folosind fiecare ce avem la îndemână: fulare, eșarfe, batiste, alte materiale textile care ar putea împiedica virușii să se răspândească în aer atunci când tușim sau strănutăm.

  • Mască faciala simplă

    Copiii mai mici de 5 ani, cei care muncesc în condiții de temperaturi ridicate, prezentatorii TV și elevii fac parte din categoriile persoanelor care nu sunt obligate să poarte mască de protecție pe durata stării de alertă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat, miercuri, Ordinul Comun MS-MAI privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS CoV-2 pe durata stării de alertă

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1