VIDEO Proteste neobișnuite în Spania. Medicii rezidenți s-au dezbrăcat în stradă ca să arate că sunt epuizați

Ultima actualizare:

    Proteste în Spania. Mai mulți medici s-au dezbrăcat în stradăFoto: Captură Video
Proteste în Spania. Mai mulți medici s-au dezbrăcat în stradăFoto: Captură Video

Sute de medici şi angajaţi din sistemul sanitar au protestat în Spania faţă de lipsa de strategie a autorităţilor în condiţiile actualei pandemii.

Cea mai sonoră manifestație a fost cea din Barcelona, unde medicii rezidenţi şi-au dat hainele jos în plină stradă ca să arate că au ajuns la capătul răbdării și al epuizării. Medicii au acuzat lipsa personalului din spitale şi au atras atenția asupra extenuării la care sunt supuşi de mai bine de 7 luni. 

Proteste fără precedent în Spania

Sute de rezidenţi au condamnat sistemul care nu le măreşte salariile de mulţi ani şi îi exploatează de mai bine de jumătate de an în ture fără sfârşit, de când cu pandemia de coronavirus.

„Noi am crezut din prima zi că pentru asta ne-am făcut medici şi infirmieri. Şi ne-am luptat, nu cu curaj, ci mai degrabă cu entuziasmul dat de faptul că noi pentru asta ne-am pregătit. Acum am văzut că e un maraton şi începe să aibă efecte la nivel psihologic. Epidemia din 1918 a lăsat o atmosferă de anxietate şi de depresie în Europa, care a durat mai mulţi ani. A durat 4 - 5 ani ca să treacă şi cred că acum va fi la fel”, a decarat César Carballo, medic la Spitalul Ramón y Cajal din Madrid, potrivit digi24.

Rezidenţii catalani sunt în grevă de mai multe zile, la fel ca şi medicii de la 112 Madrid, care vor fi însoţiţi la proteste şi de colegii lor din toată regiunea, scrie Mediafax. Peste 50.000 de medici s-au infectat în primele luni ale pandemiei, în Spania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net