VIDEO Profesor fără scaun la cap

Un elev din Ploieşti a fost bătut cu un scaun de profesorul de biologie în timpul orei. Totul a pornit după ce dascălului i s-a cerut să se dea din dreptul tablei pentru ca elevul să vadă ce scrie. În acel moment, profesorul suplinitor, care este şi pensionar, a cedat nervos şi a luat un scaun cu care l-a lovit pe băiat de mai multe ori. Părinţii copilului au depus plângere la Poliţie, iar cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar. Dacă va fi găsit vinovat, profesorul nu va mai preda niciodată într-o şcoală.

În imaginile surprinse de un alt elev se vede cum profesorul se îndreaptă nervos spre elev. Apucă un scaun şi îl loveşte pe băiat care încearcă să se apere. Acesta încearcă să fugă în spatele clasei, dar profesorul îl urmăreşte şi îl mai loveşte de două ori cu scaunul.

Incidentul a avut loc la ora de biologie. Tânărul i-ar fi cerut cadrului didactic să dea din faţa tablei pentru a vedea ce a scris. Nervos, profesorul a reacţionat violent pentru că a crezut în mod greşit că elevul l-ar fi insultat. Cazul a ajuns şi în atenţia ministrului Educaţiei. Ecaterina Andronescu susţine că profesorii trebuie să lase problemele personale de-o parte atunci când ajung în faţa elevilor.

Dascălul în vârstă de 60 de ani era suplinitor şi, deşi era ieşit la pensie, a fost chemat la şcoală pentru că profesorul titular se afla în concediu medical. Ministrul Educaţiei susţine însă că nu există o criză de profesori tineri.

Conducerea Şcolii "Ioan Grigorescu" din Ploieşti ar fi încercat să muşamalizeze tot incidentul. Mama băiatului povesteşte cum directoarea i-a ameninţat pe copii cu amendă dacă nu şterg filmuleţul. Şi ca un paradox, elevul lovit cu scaunul s-a ales cu nota scăzută la purtare.

Poliţiştii s-au autosesizat după ce au văzut imaginile.

Inspectoratul Şcolar Judeţean din Prahova a anunţat că profesorul agresiv nu va mai intra la ore de luni. Atât Inspectoratul cât şi Poliţia au început anchete în acest caz. Profesorul va fi dus la audieri pentru ca poliţiştii să înţeleagă ce l-a determinat să acţioneze atât de nervos.

Loading...