VIDEO Jurnalistul Roman Protasevici, declarații într-o conferinţă de presă: „Nu sunt ostatic” Opoziția susține că a fost constrâns

roman.png

Potrivit jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, Roman Protasevici părea să fie constrâns să vorbească
Foto: Twitter

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Jurnalistul bielorus Roman Protasevici a a fost adus luni la Minsk într-o conferinţă de presă susţinută de oficiali ai regimului Lukaşenko. Acesta a vorbit despre aterizarea forţată a avionului Ryanair în urma căreia a fost arestat.

Jurnalistul belorus Roman Protaseivici, aflat la închisoare, a apărut, luni, la o conferință de presă la sediul Ministerului de Afaceri Externe din Minsk, spunând că se simte bine și că nu a fost bătut. Însă opoziția din această țară afirmă că autoritățile l-au scos pe Protasevici sub constrângere, potrivit Reuters.

Roman Protasevici, scos de autoritățile de la Minsk într-o conferință de presă

„Sunt bine! Mă simt perfect! Nu sunt ostatic, părinţii mei sunt ostaticii. Părinţii mei se pot întoarce în siguranţă acasă”, a spus acesta. „Arată ca o scenă din Kafka sau Orwell”, a comentat pe Facebook profesorul Franak Viačorka, unul dintre consilierii liderei opoziţiei din Belarus.

Protasevici a stat lângă patru oficiali, doi dintre ei în uniformă, spunând că nu a fost pus să coopereze cu autoritățile și că era sănătos după ce a fost arestat luna trecută când zborul Ryanair în care se afla a fost forțat să aterizeze la Minsk.

„Totul este în regulă cu mine. Nimeni nu m-a bătut, nimeni nu m-a atins. Înțeleg pagubele pe care le-am provocat nu numai statului, însă și față de țară. Acum vreau să fac tot ce îmi stă în putere să repar această situație”, a spus el. Acesta a recunoscut că a complotat pentru a-l răsturna de la putere pe președintele Aleksandr Lukașenko, însă opozanții regimului susțin din nou că a fost forțat să spună toate aceste lucruri, lucru confirmat și de jurnaliștii prezenți la conferință.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5