VIDEO Jurnalistul Roman Protasevici, declarații într-o conferinţă de presă: „Nu sunt ostatic” Opoziția susține că a fost constrâns

Ultima actualizare:

    Potrivit jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, Roman Protasevici părea să fie constrâns să vorbească Foto: Twitter
Potrivit jurnaliștilor prezenți la conferința de presă, Roman Protasevici părea să fie constrâns să vorbească Foto: Twitter

Jurnalistul bielorus Roman Protasevici a a fost adus luni la Minsk într-o conferinţă de presă susţinută de oficiali ai regimului Lukaşenko. Acesta a vorbit despre aterizarea forţată a avionului Ryanair în urma căreia a fost arestat.

Jurnalistul belorus Roman Protaseivici, aflat la închisoare, a apărut, luni, la o conferință de presă la sediul Ministerului de Afaceri Externe din Minsk, spunând că se simte bine și că nu a fost bătut. Însă opoziția din această țară afirmă că autoritățile l-au scos pe Protasevici sub constrângere, potrivit Reuters.

Roman Protasevici, scos de autoritățile de la Minsk într-o conferință de presă

„Sunt bine! Mă simt perfect! Nu sunt ostatic, părinţii mei sunt ostaticii. Părinţii mei se pot întoarce în siguranţă acasă”, a spus acesta. „Arată ca o scenă din Kafka sau Orwell”, a comentat pe Facebook profesorul Franak Viačorka, unul dintre consilierii liderei opoziţiei din Belarus.

Protasevici a stat lângă patru oficiali, doi dintre ei în uniformă, spunând că nu a fost pus să coopereze cu autoritățile și că era sănătos după ce a fost arestat luna trecută când zborul Ryanair în care se afla a fost forțat să aterizeze la Minsk.

„Totul este în regulă cu mine. Nimeni nu m-a bătut, nimeni nu m-a atins. Înțeleg pagubele pe care le-am provocat nu numai statului, însă și față de țară. Acum vreau să fac tot ce îmi stă în putere să repar această situație”, a spus el. Acesta a recunoscut că a complotat pentru a-l răsturna de la putere pe președintele Aleksandr Lukașenko, însă opozanții regimului susțin din nou că a fost forțat să spună toate aceste lucruri, lucru confirmat și de jurnaliștii prezenți la conferință.

Роман Протасевич на пресс-конференции МИД Беларуси pic.twitter.com/9HOMkZtlYw — Дождь (@tvrain) June 14, 2021

Роман Протасевич на пресс-конференции МИД Беларуси pic.twitter.com/9HOMkZtlYw

— Дождь (@tvrain) June 14, 2021

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net