Veneţia, sub ape pentru a doua oară în mai puţin de trei zile! Pagube de milioane de euro

untitled.png

inundatii venetia
Tutiştii au fost luaţi prin surprindere de creşterea masivă a nivelului apei

Veneția a fost inundată vineri pentru a doua oară în ultimele zile, apa atingând din nou niveluri record după ce în urmă cu trei zile orașul a experimentat cele mai grave inundații din ultimii 50 de ani. Turiştii care au venit în Veneţia pentru o vacanţă de neuitat au înaintat cu greu pe străzile inundate pentru a se adăposti de vântul care suflă violent.

Nivelul apei este preconizat să ajungă până la 160 de centimetri, adică mult peste limitele normale. Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că a fost obligat să ceară poliției să închidă celebra piață San Marco, unde apa a trecut vineri dimineață peste nivelul genunchilor. Muncitorii au început să îndepărteze apa de pe principalele rampe folosite de către oameni pentru a traversa piața fără a se uda, iar personalul serviciilor de urgenţă a început să verifice care sunt pagubele produse pe canalele oraşului. 

Primarul Veneţiei este cel care a declarat că estimările pagubelor produse de inundații sunt de sute de milioane de euro. Tot el a subliniat că situaţia tragică este una provocată în mod direct de către schimbările climatice prin care trece planeta datorită indiferenţei oamenilor faţă de protejarea mediului înconjurător. 

Veneţia, inundată de 2 ori în trei zile

Marţi apa a atins un nivel record

maxim de 1,87 de metri, iar alarma pentru inundaţii a sunat de-a lungul canalelor oraşului italian, a anunţat centrul de monitorizare a fluxului.

inundatii-venetia-foto_epa-efe_14.jpg

Turiştii au fost nevoiţi să intre în hotel pe ferestre
Foto: EPA/EFE

Din 1923, când au început să fie făcute măsurători, doar o singură dată apa a atins un nivel mai ridicat, de 1,94 metri, în 1966. 

Turiştii au trecut prin momente de groază, iar mesele şi scaunele restaurantelor au plutit pe alei, alături de umbrelele răsturnate. Taxiurile de apă care au încercat să lase oamenii la hotelurile istorice de pe Grand Canal au descoperit să intrările erau inundate, iar clienţii au fost ajutaţi să intre în incinta acestora pe ferestre, prin efracţie. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1