Vacanţe ruinate de incendii de vegetaţie în insulele greceşti Zakynthos şi Kefalonia

incendii_vegetatie.jpg

incendii vegetatie grecia insule zakyntos kefalonia
Insulele Zakyntos, Kefalonia, Chios şi zone de lângă Atena sunt sub asediul flăcărilor
foto: Twitter

Dacă v-aţi propus să vă faceţi concediul în Grecia, veştile despre o vacanţă de vis aici nu sună prea bine. Zone de lângă Atena, dar și din insulele Zakynthos și Kefalonia sunt în flăcări. Nu mai puțin de 53 de focare au fost detectate în aceste zone weekend-ul trecut şi pompierii încă se mai luptă cu incendiile de vegetaţie.

Autorităţile de la Atena au anunţat că incendiile izbucnite în Grecia au întins la maximum capacităţile serviciilor de urgenţă. Ultimul focar a fost înregistrat duminică la prânz lângă Kalamos, un oraş aflat la 44 de kilometri de Atena. Foarte căutată în special de greci, localitatea este mărginită de o pădure de pini care acum se află în flăcări. Din cauza fumului gros, autorităţile s-au văzut nevoite să închidă o parte din drumuri.

 

Pe insula Zakyntos, paradis preferat de foarte mulţi români an de an, cel puţin zece focare sunt încă active. Din cauza vântului puternic stingerea incendiilor este extrem de dificilă.

incendii vegetatie grecia insule zakyntos kefaloniaZoom
Turiştii aflaţi în Grecia privesc îngrijoraţi fumul care se ridică deasupra pădurilor de pini
foto: Twitter

Conform presei elene, incendiile din Zakynthos ameninţă localităţile Agalas, Katastari şi Pigadakia-Gyri, dar există incendii de mai mici dimensiuni şi lângă Kalamaki şi Laganas. Se pare că nici telecomunicaţiile din zonă nu funcţionează în parametri normali din cauza distrugerii unor antene în zona muntelui Katastari. Situaţia este critică şi în insula-vecină Kefalonia, imde sunt semnalate incendii, iar turiştii trimit mesaje pe TripAdvisor pentru a oferi sau afla informaţii. Imaginile de la Lithi, din insula Chios sunt infiorătoare.

În ultimele zile au fost raportate incendii de vegetaţie şi în Albania, sudul Franţei, Spania şi Portugalia. Săptămâna trecută,focul a făcut ravagii în Croația, Muntenegru, Italia și Portugalia.

loading...
Loading...

Citește și