Vă vine să credeţi? Ei sunt gemeni

Ultima actualizare:

    Rachel şi Richard, împreună cu micuţii lor
Rachel şi Richard, împreună cu micuţii lor

Mama le spune ”geamănul mare” şi ”geamănul mic”! Oliver are 2 anişori, iar Isaac numai o lună, însă sunt cu adevărat gemeni. Cei doi copii ai unei familii din Marea Britanie au fost concepuţi prin fertilizare artificială.

Oliver şi Isaac Best au fost concepuţi în acelaşi timp printr-o procedură de fertilizare artificială in vitro. În iulie 2013, unul dintre embrioni a fost introdus în uterul mamei, Rachel Best, de 35 de ani, şi celălalt a fost congelat. Din primul a venit pe lume băieţelul cel mare, Oliver. Părinţii, Rachel şi Richard Best, de 49 de ani, din Heathley Park, comitatul Leicester, au decis să păstreze, prin congelare, şi cel de-al doilea embrion, fiindcă încercaseră în zadar de 8 ori până atunci procedura de fertilizare artificială. Oliver a venit pe lume în martie 2014, cântărind 3,35 de kilograme. Doi ani mai târziu, soţii Best au decis să mai aibă un copil şi medicii au implantat al doilea embrion în uterul mamei. Aşa a venit pe lume, perfect sănătos, în urmă cu o lună, Isaac, care a cântărit la naştere 3,90 de kilograme.

Oliver şi Isaac sunt foarte ataşaţi
Oliver şi Isaac sunt foarte ataşaţi

Părinţii au cheltuit 30.000 de lire sterline (circa 170. 270 de lei) pentru procedurile de fertilizare in vitro. “A fost foarte emoţionant când a venit pe lume Oliver, fiindcă nu ne aşteptam să avem vreodată copii. Patru ani ne-am chuinuit să concepem măcar unul pe cale naturală, dar nu s-a putut”, a povestit tatăl, de profesie inginer. După ce s-a născut şi Isaac, familia a atins bucuria deplină. “Oliver este foarte bun cu Isaac. Îl îmbrăţişează când plânge. Se pare că simte că sunt gemeni”, a povestit mama. Procedurile de fertilizare artificială constau în stimularea ovarelor de a produce ovule, colectarea lor şi fertilizarea cu spermatozoizi a doua zi. Embrionii sunt crescuţi în laborator între două-cinci zile după care sunt introduşi în uterul mamei.

Cea mai mare diferenţă de vârstă este de 16 ani

Gemenele Emma şi Niamh Davis din Marea Britanie au venit pe lume la distanţă de 16 ani. În decembrie 2005, Alan Davis, de 51 de ani, şi soţia sa, Jane, de 46 de ani, au devenit părinţii micuţei Niamh. Ea era geamănă cu fiica lor cea mare, Emma, care la acea vreme avea deja 16 ani. Ambele fete au fost concepute prin fertilizare artificială in vitro în 1988. Emma a fost implantată imediat în uterul mamei, iar embrionul celei mici a fost congelat timp de 16 ani. În prezent, fetele au 10 ani, respectiv 26 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net