Uraganul Dorian ar putea ajunge în Europa! Ce spun specialiștii

uraganul-dorian_hp.jpg

Uraganul Dorian
Uraganul Dorian a curmat viața a zeci de persoane
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Uraganul Dorian, care a devastat Bahamas și a curmat viața a zeci de oamni, ar putea ajunge, într-un final, în Europa. Uraganul poate călători de-a latul Oceanului Atlantic, ajungând retrogradat la stadiul de simplă furtună pe continentul nostru.

Din fericire, în călătria lui, uraganul Dorian își va pierde mult din capacitate. Ajuns în apropierea continentului nostru, acesta nu va mai avea putere, potrivit specialiștilor. El va fi o simplă furtună, spun meteorologii. Venirea ex-uraganului Dorian în Europa ar putea aduce vreme caldă, în unele părți ale continentului.

În schimb, în nord-vest, în zona Marii Britanii şi Scandinaviei, rămăşiţele lui Dorian vor aduce vânt puternic şi ploi reci, relatează Digi24.

Bilanț tragic după trecerea urganalui Dorian

Uraganul Dorian a făcut prăpăd în Bahamas. Bilanțul a ajuns la 43 de morți și sute de răniți. Autoritățile se tem, însă, că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare.

Uraganul Dorian a trecut de Carolina de Nord, aducând ploi abundente care au inundat părţi ale coastei. Furtuna, care a lovit ţărmul Carolinei de Nord cu o intensitate mai scăzută, fiind trecută în categoria 1 a uraganelor, se îndreaptă în prezent spre nord, peste Atlantic, având în drum zona de sud-est din New England şi urmând apoi să lovească părţi din Nova Scotia, în Canada.

Loading...
 
 

Citește și

  • Uraganul Dorian

    Bilanț dramatic! 43 de persoane au murit în urma trecerii uraganului Dorian prin Bahamas, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al premierului Hubert Minnis.

  • Uragan Dorian Deschidere

    Uraganul Dorian a devastat Bahamasul, duminică dimineața și se îndreaptă amenințător către coasta Americii. Statele vizate sunt Georgia, Florida și Carolina de Sud, din SUA. Furtuna tropicală a provocat pagube de proporții: un copil a murit, un aeroport este acoperit de 152,5 cm de apă și sute de mii de oameni sunt sinistrați. Vânturile au lovit cu peste 354 km/h. Din fericire, 1,5 milioane de oameni au fost evacuați din calea lui, începând de vineri seara. Prim-ministrul Bahamasului, Hubert Minnis, a început să plângă în timpul conferinței de presă de duminică, spunând: ”Probabil este cea mai tristă și urâtă zi din viața mea. E ceva ce nu am mai văzut niciodată”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1