Unde se ascunde Bashar al-Assad? Ruşii îl păzesc straşnic

Bashar al-Assad

Bashar al-Assad
Bashar al-Assad se ascunde de teama unui atac american
Foto: Hepta
Citeste tot despre: 

Regimul dictatorului sirian Bashar al-Assad este protejat de un sistem de rachete antiaeriene S-400, dispus într-un “inel de oțel” furnizat de Rusia, scrie “Daily Mail”.

Liderul sirian Bashar al-Assad (52 de ani) se ascunde în acest timp într-un buncăr după ce preşedintele american Donald Trump (71 de ani) a ameninţat că ar putea ataca Siria, scrie “The Sun”. Dictatorul ar fi fugit de la Damasc cu uin convoi militar fiind păzit cu străşnicie în adăpostul care s-ar afla în baza aeriană Khmeimim controlată de Rusia, adaugă ziarul britanic. Imagini în care Bashar al-Assad se află în buncăr împreună cu delegaţi din Iran, un aliat cheie şi duşman al SUA. Aliaţii iranieni şi ruşi conduc efectiv Siria în absenţa dictatorului, fiindcă el nu mai are voie să efectueze convorbiri telefonice ca să nu trădeze locaţia în care se află. Unele surse spun că palatele sale de lux ar putea fi lovite. Regimul Assad a început să ascundă dotările militare alături de cele ce aparţin Rusiei cu scopul de a le proteja în cazul unui atac american.

Sistemul S-400

Sistemul S-400
Sistemul S-400 este cea mai avansată armă antiaeriană concepută de Rusia
Foto: Hepta
Sistemul S-400 care protejează regimul dictatorului sirian este cea mai avansată armă antiaeriană concepută de Rusia pentru a distruge rachetele lansate de pe avioane, rachetele de croazieră și balistice, inclusiv rachetele cu rază medie de acțiune. În același timp poate fi utilizată și împotriva obiectivelor terestre. Sistemul antirachetă S-400 a fost pentru prima dată trimis în Siria în anul 2015 și, datorită razei sale de acțiune de 400 kilometri, este capabil să furnizeze o umbrelă de acoperire aeriană pe aproape întregul teritoriu al Siriei. Este capabil să distrugă până la 80 de ținte simultan și se presupune că este capabil să atingă viteza de 16.000 km/h în zbor.
Loading...