Un vulcan din Rusia a erupt pentru prima dată după 248 de ani

vulcan.jpg

vulcan rusia
Un vulcan din Rusia a erupt
Foto: Twitter

După aproape 250 de ani de inactivitate, un vulcan din Federația Rusă a erupt, aruncând la mii de metri în atmosferă un nor gigantic și foarte dens de meterie vulcanică ce îngreunează traficul aerian în zonă.

Este vorba de Vulcanul Kambalny, din Peninsula Kamtceatka, de pe teritoriul Rusiei, iar potrivit Siberian Times, muntele nu a mai erupt din anul 1769. Agențiile de turism i-au sfătuit pe clienți să nu se aventureze la peste 2.000 de metri altitudine pe vulcan.

Erupția are loc pe așa-numitul teritoriu de gheață și foc din Kamtceatka (similar Islandei), fiind o zonă activă din punct de vedere vulcanic și seismic, aflat în estul extrem al Rusiei.

kambalny.jpg

vulcan kambalny kamtceatka
Vulcanul Kambalny, din Peninsula Kamceatka
Foto: Siberian Times

Autoritățile din zonă au declanșat codul portocaliu de avertizare a traficului aerian, emisiile de cenușă vulcanică ajungând până la 6-8.000 de metri altitudine. Cea mai apropiată așezare se află la 77 de kilometri distanță de vulcanul Kambalny. Se pare că ultima erupție a avut loc în urmă cu 248 de ani, în timpul domniei țarinei Ecaterina a II-a.

harta.jpg

vulcan
Localizarea Vulcanului Kambalny
Foto: Siberian Times
Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1