Un hit al anilor '70 îi motivează pe sirienii din Damasc

damasc.jpg

damasc siria
Locuitorii din Damasc au luat drumul Europei
Foto: Getty

Capitala Siriei, Damasc, a ajuns aproape un oraș fantomă, cu cei mai mulți locuitori plecați spre zări mai bune. De aceea, cei care au mai rămas încearcă să-și facă zilele mai senine cum pot ei mai bine.

Unul dintre lucrurile prin care locuitorii din capitala Siriei aleg să lupte contra sistemului și să nu se considere ei înșiși refugiați este muzica. Mai mult, deși mare parte a orașului este în ruine, în partea bogată s-au deschis chiar noi cafenele și baruri, informează The Independent.

Un hit al anilor '70 a devenit extrem de popular zilele acestea în Damasc, și asta datorită mesajului motivațional pe care îl transmite. "I Will Survive", o piesă făcută celebră de Gloria Gaynor, în 1978, și reluată de Diana Ross în 1993. Cântecul îi face pe sirieni să creadă că pot supraviețui războiului, că își pot păstra demnitatea și viața.

 

Loading...

Citește și

  • siria inainte de razboi

    Între anii 2006-2011, Siria a trăit experiența celei mai mari secete din istorie, afectând milioane de oameni ce și-au pierdut fermele. Sătenii s-au mutat la oraș în speranța că-și vor găsi de lucru, pentru a se putea susține financiar. Cu toate acestea, nu existau îndeajuns de multe locuri de muncă pentru ei, iar această frustrare le-a dat curajul unor adolescenți să picteze un slogan revoluționar pe pereții școlii: „Oamenii vor să răstoarne regimul”.

  • siria razboi civil isis

    Războiul civil din Siria, care a izbucnit în urmă cu aproape cinci ani, a ras orașe întregi de pe fața pământului. Dacă cineva s-a întrebat cum arată Apocalipsa, ei bine, ar trebui să urmărească imaginile din acest articol.

  • Peste 40.000 de oameni din localitatea siriana Madaya sunt obligaţi să mănânce frunze şi flori pentru a rămâne în viaţă după ce au rămas fără nici un aliment şi au mâncat toate animalele din oraş.

  • “Tururile Assad” se numesc excursiile oferite de agenţia de turism rusească, după numele preşedintelui sirian Bashar al-Assad, un aliat al Moscovei. Patronii agenţiei văd în zona de război din Siria un loc perfect pentru petrecerea vacanţei, deşi multe monumente istorice au fost distruse de bombardamente.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1