Un al doilea român de pe nava Diamond Princess, infectat cu coronavirus. Nava iese din carantină. Ce se întâmplă cu pasagerii

vas-princess-diamond.jpg

vasul de croaziera Princess Diamond aflat in portul Yokohama din Japonia
Pe nava de croazieră Princess Diamond, aflată în carantină în portul japonez Yokohama, sunt 3700 de oameni
Sursa foto: EPA-EFE

Un al doilea român de pe nava de croazieră Diamond Princess a fost infectat cu virusul ucigaş din China. Informaţia a fost dată de autorităţile nipone. Diamond Princess iese azi din carantină. Numărul morţilor din cauza coronavirusului a trecut de 2.000, la nivel mondial, iar cel al îmbolnăvirilor este de peste 75.200.

În momentul acostării, la bordul navei Diamond Princess se aflau 3.700 de persoane, dintre care aproape jumătate sunt japonezi. 17 cetățeni români - 15 angajați și 2 pasageri - se aflau pe vaporul de croazieră ținut în carantină în Japonia.

Un al doilea român de pe nava Diamond Princess, infectat cu coronavirus

Un al doilea roman aflat pe vasul de croazieră Diamond Princes a fost infectat cu temutul virus din China.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat informa ţia conform căreia că un al doilea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la un cetăţean român, membru al echipajului pe vasul de croazieră Diamond Princess. MAE mai precizează că autorităţile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor, conform unui anunţ de presă al instituţiei.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome.

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor”, a transmis MAE.

Primul român depistat cu coronavirus este din judeţul Argeş şi se află în spital de aproape o săptămână, iar starea sa de sănătate este una bună. Despre al doilea cetăţean român nu se cunosc deocamdată prea multe detalii.  

La bordul navei, au fost depistate peste 540 de persoane infectate cu noul virus. Cei mai mulţi dintre cei diagnosticaţi au fost transportaţi la spitale din Japonia.

Diamond Princess iese din carantină. Ce se întâmplă cu pasagerii

Începând de azi, aproape 500 de persoane vor fi debarcate, a declarat un oficial al Ministerului Sănătăţii din Japonia, citat de Reuters.

Mai multe state ale lumii şi-au evacuat deja cetăţenii de pe vas. SUA a săltat 300 de pasageri cu două avioane private, potrivit Reuters. Şi Australia a evacuat 169 de cetăţeni. Alţi 36 au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi au rămas la bord.  

Ministerul Afacerilor Externe  român a transmis, luni, că românii de la bordul vasului de croazieră vor debarca şi ei, iar decizia privind întoarcerea în ţară le va aparţine.

Vasul Diamond Princess se află în perioadă de carantină de două săptămâni în portul Yokohama, din apropiere de Tokyo.

Autorităţile japoneze au anunţat că procesul de debarcare a celor de pe navă ar trebui să se încheie vineri, dar vasul va rămâne în carantină deoarece unii pasageri au decis să rămână la bord.

Românii de pe nava Westerdam au părăsit Cambodgia

În ceea ce priveşte nava Westerdam, potrivit informaţiilor obţinute de Ambasada României la Hanoi, de la autorităţile cambodgiene, opt din cei nouă cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei în calitate de turişti au părăsit Cambodgia, cel de-al nouălea rămânând în capitala Phnom Penh. Potrivit MAE, costurile deplasărilor au fost suportate de proprietarul vasului de croazieră.

 

Citeşte şi: 

Coronavirus. Măsuri drastice de carantină, impuse în Hubei din cauza infecţiilor

Atenție, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

Loading...

Citește și