Cine este românul infestat cu coronavirus pe nava de croazieră Princess Diamond, aflată în carantină în Japonia

pasageri-carantina-princess-diamond.jpg

Pasageri aflati in carantina pe vasul de croaziera Princess Diamond acostat in apele teritoriale ale Japoniei
Pasagerii aflați pe nava de croazieră Princess Diamond se află în carantină din 4 februarie
Sursa foto: EPA-EFE

Românul infestat cu coronavirus pe nava de croazieră Princess Diamond a fost debarcat și internat de urgență într-un spital japonez specializat pentru astfel de situații. Bărbatul este din localitatea Bascov, județul Argeș, are 41 de ani și lucrează pe vas, la bucătărie.

Cine este românul infestat cu coronavirus 

Românul infestat cu coronavirus este din localitatea Bascov, județul Argeș și face parte din echipajulul care se află la bordul naveui de croazieră Princess Diamond. Informațiile au fost confirmate și de către primarul din localitatea sa de baștină, Gheorgeh Stancu, care a declarat pentru Mediafax că bărbatul nu a mai dat pe acasă de aproape 6 ani.

coronavirus-vas-croaziera-princess-diamond_port_yokohama.jpg

Vasul de croaziera Princess Diamond din portul Yokohama din Japonia
Turiștii aflați în carantină pe vasul de croazieră andocat în portul Yokohama au fost supuși unor teste medicale amănunțite
Sursa foto: EPA-EFE

Angajatul lucrează pe vas, la bucătărie

Se pare că românul infestat cu coronavirus lucrează pe vas de 10 ani, la bucătărie. Și soția sa face parte din personalul de la bordul navei de croazieră, dar analizele femeii nu au indicat-o ca fiind bolnavă de pneumonie virală. Potrivit Mediafax, primarul din Bascov, Argeș, a spus că bărbatul este plecat din lțară din anul 2014. „Nu a mai venit. S-a căsătorit în iunie 2014 cu o fată din Republica Moldova. Amândoi lucrau pe vas de croazieră. Are un apartament la un bloc de aici”, a dezvăluit Stancu.

vas-princess-diamond.jpg

vasul de croaziera Princess Diamond aflat in portul Yokohama din Japonia
Pe nava de croazieră Princess Diamond, aflată în carantină în portul japonez Yokohama, sunt 3700 de oameni
Sursa foto: EPA-EFE

Evoluția bolii, favorabilă. Nu este vorba despre un caz sever

Imediat ce analizele au confirmat că românul este infestat cu coronavirus, el a fost debarcat și internat într-un spital specializat, destinat exclusiv acestor cazuri de îmbolnăvire. Pacientul este monitorizat de către medici 24 de ore din 24, iar evoluția bolii este una favorabilă, nefiind vorba despre un caz sever. Românul este izolat și se află sub tratament medicamentos.

pasageri-carantina-cabine-vas.jpg

Turisti izolati in cabinele vasului de croaziera Princess Diamond
Turiștii nu au voie să iasă din cabine decât câteva minute pe zi
Sursa foto: EPA-EFE

Cum s-a îmbolnăvit românul de pneumonie virală

Imediat ce vasul a fost plasat în carantină, în ziua de 4 februarie, au fost instituite reguli drastice la bordul navei. Toți pasagerii au fost rugați să poarte măști de protecție și să nu-și părăsească cabinele. Inclusiv masa le este servită în cabine. Ei au voie să iasă pe punți timp de doar câteva minute pe zi, dar nu li se permite să se apropie unii de alții la o distanță mai mică de doi metri.  Însă, aceste reguli de prevenire a îmbonăvirilor cu coronavirus nu se aplică și membrilor echipajului. Aceștia continuă să stea și să lucreze împreună, aproape unii de alții, dar aproape și de pasageri. „Toți scoatem măștile și mănușile când mâncăm. Și toți suntem într-o singură încăpere, iar în timp ce manipulăm mâncarea, infecția se poate răspândi”, a declarat pentru CNN Sonali Thakkar, un angajat de la bordul Diamond Princess. „Cred că pasagerilor li s-a acordat multă atenție, iar asta a crescut riscul de infectare pentru membrii echipajului”, este de părere Eric Rubin, imunolog la Universitatea Harvard, aflăm de pe digi24.

coronavirus-vas-croaziera-princess-diamond-japonia.jpg

Turisti la bordul navei de croazieră Princess Diamond
În timp ce turiștii sunt izolați în cabine, membrii echipajului lucrează și stau aprope tot timpul împreună
Sursa foto: EPA-EFE

Raed Arafat: „Românul va fi tratat în Japonia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a spus că românul de pe vasul de croazieră Diamond Princess nu va fi adus în țară, ci va fi tratat la spitalul din Japonia în care a fost transportat după diagnosticare. „Este unul dintre cei care s-au aflat la bordul acestei nave aflate în carantină. Regulamentul sanitar internațional prevede că la momentul în care apare o boală infecțioasă asupra unei nave, aceasta intră în carantină. Toți cei care se află la bordul acestei nave sunt monitorizați. În momentul în care cineva are simptome, este investigat. Dacă se confirmă coronavirusul, este transportat către un spital din Japonia pentru tratament”, a spus Raed Arafat la Digi24. „În momentul în care s-a confirmat că este coronavirus, autoritățile japoneze l-au preluat și l-au transportat la spital, unde va fi tratat. Nu se pune problema readucerii lui în țară în acest moment și nu se pune problema niciunei intervenții, decât că MAE ține legătura cu autoritățile japoneze și o să fie informat de situația lui. Noi sperăm să nu fie nicio problemă. Majoritatea, mai ales persoanele tinere, se vindecă”, a mai spus Arafat.

Aproximativ 3.700 de oameni se află  la bordul vasului de croazieră aflat în carantină în portul din orașul Yokohama, Japonia. Printre turiști se află mulți copii dar și multe persoane în vâstă.

 

Citește și: 

UPDATE Asistentul medical din Reşiţa nu are coronavirus

China coronavirus: Victimele sunt incinerate rapid, fără slujbă. Familia nu are voie să își ia adio de la rude

 

Loading...

Citește și

  • Pangolinul este un animal pe cale de disparitie

    Cercetătorii par să fi găsit veriga lipsă din lanțul de transmitere a coronaviruslui care a ucis sute de oameni în China şi SUA şi a îmbolnăvit alte zeci de mii de persoane. Pangolinul ar fi cel care a dus virusul de la animale la oameni. Acest animal este pe cale de dispariţie, însă unul dintre cele mai traficate mamifere. Carnea lui este considerată o delicatesă şi este foarte scumpă.

  • coronavirus la microscop

    Virusul ucigaș depistat la sfârșitul anului trecut în China face noi victime, numărul deceselor ajungând la 25. Mai mult, pentru a evita răspândirea sa, autoritățile locale au închis, după localitatea Wuhan, încă două orașe: Huanggang și Ezhou. Iată tot ce trebuie să știi despre coronavirus: cauze, simptome și cum se tratează!