Coronavirus. Măsuri drastice de carantină, impuse în Hubei din cauza infecţiilor

pacientii-hubei.jpg

Pacienţii cu febră vor vi reanalizaţi de medici
Autorităţile din Hubei sunt pe urmele pacienţilor care au avut febrtă în ultima lună
Foto: xinhuanet.com
Citeste tot despre: 

Noi măsuri pentru ţinerea sub control a epidemiei de coronavirus sunt aplicate în provincia Hubei din Centrul Chinei. Autorităţile îi verifică pe toţi cei care au mers la medic cu febră sau au cumpărat medicamente pentru tratarea acesteia. Aceste persoane vor fi vizitate la domiciliu şi dacă se vor constata îmbolnăviri, vor fi duse la spital sau vor fi plasate în carantină

Hubei a decis să ia măsuri severe pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus din cauza pericolului mare de contaminare.

Numărul deceselor din cauza coronavirusului în provincia Hubei a sărit de 1.900, iar cel a îmbolnăvirilor a depăşit 61.600. În total, numărul deceselor din cauza acestui virus a ajuns la peste 2.000, iar cel al îmbolnăvirilor la peste 75.000.

Ce măsuri au mai fost impuse în Hubei

Din cauza extinderii epidemiei de coronavirus, Hubei a impus măsuri mai stricte în ceea ce priveşte monitorizarea populaţiei cu risc de îmbolnăvire. Astfel, potrivit centrului de comandă pentru controlul epidemiei, citat de xinhuanet.com, acţiunile autorităţilor sunt din ce în ce mai restrictive pentru cei din epicentrul coronavirusului.

1. Hubei verifică toţi pacienţii cu febră care au fost la medic începând din 20 ianuarie, precum şi persoanele care au cumpărat medicamente comercializate fără prescripţie medicală şi medicamente pentru febră atât în magazine fizice cât şi online. Aceste persoane vor fi vizitate pentru verificări și, dacă este necesar, vor fi introduse în carantină sau spitalizate.

2. Spitalele și clinicile sunt obligate să implementeze cu seriozitate înregistrarea reală a pacienților cu febră și să raporteze zilnic informațiile relevante.

3. Cumpărătorii de medicamente pentru tuse și febră sunt obligați să arate cărți de identitate pentru înregistrarea unui nume real.

3. Se vor face vizite din uşă în uşă în toate cartierele din orașe și aşezările rurale pentru a căuta pacienți cu febră.

4. Rezidenții sunt încurajați să raporteze informații despre pacienții cu febră netratată și comportamente incorecte în activitatea de tratare a pacienților și punerea în aplicare a măsurilor de control al epidemiei.

biciclist-huan-coronavirus.jpg

Un localnic din Huan a mers cu bicicleta la cumpărături
Activitatea în Huan este restricţionată
foto: GETTY IMAGES captură BBC

China spune că focarul de coronavirus este sub control

 China a raportat marţi cel mai scăzut număr de cazuri noi de îmbolnăviri după luna ianuarie şi cel mai scăzut număr zilnic de decese din ultima săptămână, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că epidemia a încetinit, dar trebuie privită cu precauţie.

Potrivit autorităţilor chineze, datele din ultimele zile arată că măsurile agresive luate pentru restricţionarea călătoriilor şi comerţului încetinesc răspândirea bolii dincolo de Hubei şi capitala provinciei, Wuhan.

Un studiu publicat de oficialii chinezi a susținut că majoritatea pacienților au cazuri ușoare de boală. În afară Hubei, cea mai puternică lovită provincie, care a fost blocată în încercarea de izolare a virusului, numărul de cazuri noi a scăzut, iar autoritatea națională de sănătate din China a spus că acesta este un semn că focarul este sub control, potrivit japantimes.com.

De asemenea, președintele Xi Jinping, într-o convorbire telefonică cu premierul britanic, a declarat că măsurile Chinei au obținut „progrese vizibile”.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că era prea devreme pentru a spune dacă declinul va continua.

Marți, directorul unui spital din centrul orașului Hubei din Wuhan a devenit al șaptelea lucrător medical care a cedat bolii COVID-19.

Cum trăiesc oamenii din Hubei

Chinezilor din Hubei li s-a spus să rămână acasă dacă nu au o situație de urgență, iar utilizarea autoturismelor private a fost interzisă la nesfârșit. Vehiculele utilizate pentru livrarea mărfurilor esențiale sunt scutite de interdicția auto.
În plus, o singură persoană din fiecare gospodărie va avea voie să părăsească clădirea la fiecare trei zile pentru a cumpăra mâncare și obiecte de strictă necesitate. Pe spațiile locative, o intrare va fi deschisă, potrivit bbc.com. Acesta va fi păzit pentru a se asigura că numai rezidenții pot intra sau pleca.  În afară de magazinele alimentare şi farmacii, toate celelalte afaceri vor rămâne închise, cu excepția farmaciștilor, hotelurilor, magazinelor alimentare și serviciilor medicale.
 

Hubei și orașul Wuhan au fost cel mai puternic lovite de coronavirus. Din această cauză autorităţile au impus măsuri stricte de securitate şi carantină.

 

Citeşte şi: 

Un al doilea român de pe nava Diamond Princess, infectat cu coronavirus. Nava iese din carantină. Ce se întâmplă cu pasagerii

China Coronavirus: Regizorul de film Chang Kai și familia sa au murit. Mesajul sfâșietor de pe patul de moarte

Loading...

Citește și

  • bonav, coronavirus

    De când noul coronavirus cu a început să se răspândească în lume, pe internet circulă tot felul de ”leacuri” miraculoase pentru tratarea acestuia. Specialiștii avertizează că acestea sunt doar știri false și că, mai grav, umrarea unor astfel de tratamente vă pot ucide.

  • Pangolinul este un animal pe cale de disparitie

    Cercetătorii par să fi găsit veriga lipsă din lanțul de transmitere a coronaviruslui care a ucis sute de oameni în China şi SUA şi a îmbolnăvit alte zeci de mii de persoane. Pangolinul ar fi cel care a dus virusul de la animale la oameni. Acest animal este pe cale de dispariţie, însă unul dintre cele mai traficate mamifere. Carnea lui este considerată o delicatesă şi este foarte scumpă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1