Uite unde este cel mai curat aer de pe Pământ

plaja-shutterstock.jpg

o femeie se plimbă pe plajă
Aerul curat este cel nepoluat de oameni
Foto: Shutterstock

Oamenii de știință cred că au identificat aerul cel mai curat din lume. Este vorba despre regiunea atmosferică de deasupra Oceanului Antactic. Cercetătorii spun că acest aer nu este poluat de praf sau de aerosolii contaminați cu particule provenite de la activitatea umană de pe continente.

Un studiul al cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Colorado a arătat că regiunea atmosferică de deasupra Oceanului Antarctic este neschimbată de activitatea umană, conform CNN.

Uite unde este cel mai curat aer de pe Pământ

Pe măsură ce clima se schimbă rapid din cauza activității umane, cercetătorii se luptă să găsească un colț al Pământului neafectat de oameni.

Profesoara Sonia Kreidenweis și echipa sa bănuiau că aerul de peste Oceanul de Sud (Antarctic) ar fi cel mai puțin afectat de oameni și praf de pe continentele lumii.

Poluarea aerului este cauzată de aerosoli, adică particule solide şi lichide şi gaze care rămân suspendate în aer.

Cercetătorii au descoperit că aerul „stratului de frontieră”, care formează norii joşi de peste Oceanul Antarctic, este lipsit de particule de aerosoli rezultate în urma activităţii umane, categorie ce include arderea combustibililor fosili, plantarea anumitor culturi, producţia de îngrăşăminte sau chiar eliminarea reziduurilor acvifere.

Studiul care prezintă rezultatele cercetării obţinute până la acest moment a fost publicat în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences”.

Poluarea aerului reprezintă deja o criză globală de sănătate publică şi ucide şapte milioane de oameni în fiecare an, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citește și: 

Ingredientele secrete ale tinereții fără bătrânețe. Cum trăiesc oamenii din Zonele Albastre de ajung la vârste incredibile

Fără poluare acasă. Cum poți menține aerul curat în locuință

Loading...

Citește și

  • doi tineri care poarta masca de protectie impotriva poluarii si isi fac un selfie

    Poluare record în București în noaptea de duminică spre luni! Potrivit măsurătorilor, nivelul de toxicitate din aer a depășit cu aproape 1000% limita maximă admisă. Vorbim despre o valoare absolut halucinantă și pare incredibil că încă mai stăm în picioare. Pentru a preveni îmbolnăvirile, am putea lua câteva măsuri de precauție. Iată ce să faci ca să te ferești de otrava din aer, atunci când nimeni nu te mai poate ajuta!

  • New Delhi este pe locul doi în topul oraşelor cu cel mai poluat aer din lume. Şi pentru că la orele prânzului, majoritatea localnicilor umblă pe străzi cu măşti pe faţă, Ayavir Kumar a deschis primul bar de oxigen din India. Clienţii plătesc 3,90 $ (17 lei) pentru 15 minute de aer curat.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1