Uganda a blocat accesul la social media în ziua alegerilor

uganda.jpg

uganda vot
Ugandezii stau cu orele la cozi pentru a-și vota președintele
Foto: Twitter

Alegerile prezidențiale din Uganda reprezintă un eveniment care se anunță a fi sinonim cu încălcarea dreptului la libera exprimare. Actualul președinte, Yoweri Museveni (71 ani), a interzis accesul la social media în ziua alegerilor.

Șeful statului din estul Africii a spus că măsura a fost luată pentru a opri populația din “a spune minciuni”. De 30 de ani președinte, Museveni și-a motivat acțiunea într-un interviu televizat: “Unii oameni folosesc în mod greșit rețelele sociale, abuzează de ele, spun minciuni. Dacă vrei un drept, atunci folosește-l cum se cuvine.”

Cu toate eforturile de a ține masele sub control, chiar Amama Mbazi, contracandidatul actualului președinte, a postat pe Twitter un sfat cu privire la modalitatea de a accesa rețelele social, anunță BBC. Mai mult, #Ugandadecides este un hashtag foarte popular pe Twitter.

uganda_vot.jpg

uganda alegeri
Violențele nu lipsesc în ziua alegerilor prezidențiale
Foto: Twitter

 

Ziua votării nu este lipsită de incidente: oamenii sunt suspicioși pentru că stau la cozi ore în șir, multe voturi sunt anulate, poliția intervine violent la adresa mulțimilor.

 

Loading...

Citește și

  • Swizen are 19 ani, iar povestea vieţii lui este cutremurătoare. Este din Uganda şi a venit în ţara noastră să înveţe medicina, pentru a ajunge cardiolog. A fost minţit că va avea un loc de muncă, din care să poată plăti taxele, dar nu a fost aşa. Toată vacanţa a fost văcar.

  • Chiar dacă a crescut într-una dintre ţările lumii a treia, lipsindu-i educaţia şi cunoştinţele elementare de citire şi de scriere, chiar dacă în copilărie umbla să fure mâncare pentru mama şi pentru fratele său, Phiona Mutesi s-a întâlnit, printr-o şansă rară, cu şahul. Sportul minţii a transformat-o nu doar într-o jucătoare de renume internaţional, cât şi într-un subiect de roman şi de viitoare producţie cinematografică Disney.

  • alegeri prezidentiale sua 2016 donald trump

    Alegeri Prezidențiale SUA 2016 | Pâine și circ! Asta oferă candidații republicani în show-urile televizate în campania electorală. Lider la maimuțăreli este, evident, Donald Trump. Democrații, pe de altă parte, sunt scindați, având o misiune mai ușoară. Au de ales între Bernie Sanders și Hillary Clinton.

  • Românii au ajuns să aibă alegeri din doi în doi ani. Alegătorii sunt chemați din nou la urne în acest an pentru alegerea primarilor, la sfârșitul lui mai și a parlamentarilor la sfârșitul lui noiembrie, după ce în 2014 au avut alegeri prezidențiale. Scrutinele vor fi organizate după noi reguli. Data exactă urmează a fi stabilită de guvernul Cioloș în aprilie pentru locale și în septembrie pentru parlamentare

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1