Ucraina ar putea fi exclusă de la Eurovision dacă va interzice Rusiei să participe

iulia.jpg

iulia Samoilova
Ucraina riscă să fie sancționată sever din partea EBU
Foto: Twitter

Anul acesta, situația se poate complica serios la Eurovision! Recent, directorul general al European Broadcasting Union (EBU) a anunțat că Ucraina ar putea fi exclusă din competiție dacă nu va permite reprezentantei Rusiei să participe.

„Lucrăm din greu pentru a găsi o soluţie care să le permită tuturor celor 43 de concurenţi să participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest. Conform procedurii, dacă se descoperă că un radiodifuzor a încălcat regulile concursului, acest lucru va fi discutat în comitetul de conducere al competiţiei,  ESC Reference Group, după evenimentul care va fi transmis în direct în luna mai, urmând să fie luată o decizie, în cazul în care se impun anumite acţiuni”, a transmis EBU, la solicitarea ESC Daily, după cum precizează Digi 24.

Ingrid Deltenre, directorul general al EBU, și premierul ucrainean, Volodîmîr Hroisman şi cu preşedintele ţării, Petro Poroşenko, se află în această perioadă în negocieri pentru a găsi  soluție de compromis: Acest comportament al Ucrainei este absolut inacceptabil. Regret profund că Eurovision Song Contest este abuzat pentru interese politice. Competiţia ar trebui să încânte şi să aducă împreună milioane de persoane, nu trebuie să fie folosită pentru a îi incita pe unii împotriva altora”, a declarat Ingrid Deltenre într-un interviu.

În condițiile în care nu se va găsi o soluție, Ucraina ar putea fi exclusă temporar de la Eurovision Song Contest. Reamintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei a interzis reprezentantei Federației Ruse, Iulia Samoilova (27 de ani), să mai intre pe teritoriul ucrainean după ce a participat la un concert în Crimeea, fără a cere acordul Kievului (teritoriu disputat de UCraina și Rusia după ce aceasta din urmă a anexat peninsula în 2014).

Loading...

Citește și