Turcia vrea sa-i dea lui Gulen 1900 de ani de închisoare

gulen.jpg

gulen
Turcii vor să-i dea lui Gulen închisoare pe viață
Foto: AFP

Clericul Fethullah Gulen, cel bănuit de Recep Erdogan, președintele Turciei, că a orchestrat încercarea de lovitură de stat de luna trecută, ar putea primi două condamnări pe viață și 1900 de ani de închisoare.

Aproximativ 26.000 de persoane au fost arestate de la tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, din Turcia, care a dus la peste 260 de morți. Ca urmare a faptului că Edogan îl consideră pe Gulen vinovat de încercarea de a prelua puterea, autoritățile de la Ankara au cerut extrădarea clericului din Statele Unite, acolo unde și-a găsit refugiul de ani buni, pentru a fi judecat în Țara Semilunei.

Procurorul care se ocupă de caz a cerut nu mai puțin de 1900 de ani de închisoare pentru liderul religios, precum și două condamnări pe viață, notează Sputnik. De asemenea, se vrea și amendarea lui Gulen cu 4.8 milioane de dolari. 111 persoane sunt acuzate că au finanțat acțuiuni teroriste, precum și încercarea de a dărâma conducerea țării.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Fethullah Gulen, puci Turcia, regimul Erdogan, lovitura de stat Turcia, scoli Romania puci Turcia

    Mai multe şcoli de elită din România, cu elevi medaliaţi la olimpiade internaţionale, au fost târâte în scandalul tentativei de răsturnare a regimului Erdogan din Turcia. Ambasadorul Tacestei țări la București spune că Fethullah Gulen a creat o rețea de susținători clandestini în România, care ar avea ca scop sprijinirea eforturilor sale de a prelua puterea în Turcia.

  • Turcia este o țară aflată la răscruce. Lovitura de stat și evenimentele sângeroase au adus haosul pe străzile celor mai importante orașe din țară.

  • gulen

    Fethullah Gulen (75 de ani) este cel despre care președintele turc Recep Erdogan a apus că este în spatele tentativei de lovitură de stat. Gulen este un lider musulman enigmatic care, în prezent, trăiește în exil în Pennsylvania, dar este și un opozant puternic al liderului turc. Are multe conexiuni în politică, în armată, în sistemul juridic, în mass-media dar și în alte țări musulmane din întreaga lume.

  • turcia

    Acum mai puțin de două săptămâni, Turcia trecea prin momente dramatice și neașteptate. O facțiune a armatei a încercat să răstoarne regimul lui Erdogan și să preia puterea. Deși puciul a eșuat, consecințele se mai arată și acum. Aproape 300 de oameni au murit, iar peste 1400 au fost răniți.