Refugiaţii nu vor mai putea intra în SUA! Trump suspendă şi vizele pentru 7 ţări

trump.jpg

donald trump
Donald Trump aluat deja măsuri împotriva refugiaților
Foto: Getty

La nici o săptămână de la învestirea sa oficială în funcția de președinte al Statelor Unite, Donald Trump (70 de ani) a trecut deja la fapte! Noi sale măsuri nu sunt însă deloc îmbucurătoare pentru mai multe categorii de persoane de pe teritoriul american.

Președnitele SUA va semna în decursul zilei de miercuri, 25 ianuarie, mai multe ordine executive prin care va interzice temporar intrarea refugiaților în Statele Unite și va suspenda vizele cetățenilor sirieni și celor veniți din alte țări din Orientul Mijlociu și țările africane, precizează Reuters.

Trump a anunțat pe contul său de Twitter că ziua de miercuri va fi „ziua cea mare” și este foarte posibil ca interdicția să dureze mai multe luni. Aceasta nu se aplică și minorităților religioase care doresc să scape de persecuțiile din țările de origine.

„O zi mare este plănuită pentru securitatea națională mâine. Printre multe alte lucruri, vom ridica și zidul!”, a scris Trump pe rețeaua de socializare. El dorește suspendarea vizelor pentru următoarele state: Siria, Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan și Yemen.

Loading...

Citește și

  • melania trump

    Nu prea ai vrea să fii în pielea Melaniei Trump în aceste zile! Din 20 ianuarie, de când a devenit oficial Prima Doamnă a SUA, toată lumea vorbește despre felul în care a arătat, dar mai ales despre felul în care s-a purtat fostul manechin, la ceremonia de învestitură, prin comparație cu Michelle Obama, considerată deja reperul absolut în domeniu.

  • donald trump

    Președintele republican Donald Trump a semnat, luni (23 ianuarie), un act prin care restabilește interdicția privind acordarea de fonduri federale pentru ONG-urile internaționale care practică avorturile sau furnizează informații în acest sens. Este vorba de o prevedera care, de când a fost introdusă de administrația republicană în anul 1984, a fost revocată de administrațiile democrate și reintrodusă tot așa, de fiecare dată, de republicani.