Trump avertizează că va distruge economia Turciei, dacă Ankara va merge prea departe cu ofensiva din Siria

presedinte_sua.jpg

Donald Trump amenință că va distruge economia Turciei
Foto Getty Images
Citeste tot despre: 

Preşedintele american Donald Trump a lansat luni un atac dur împotriva aliatei sale din NATO Turcia, avertizând că îi va distruge economia dacă Ankara va merge prea departe cu ofensiva planificată în Siria, chiar dacă el însuşi a deschis calea incursiunii turce.

Trump a spus ”că va distruge  şi nimici”economia turcă, dacă ”va depăşi limita” cu ofensiva în Siria, în urma deciziei de duminică de a retrage forţele americane din ord-estul Siriei.

Retragerea americană va lăsa forţele conduse de kurzi din Siria, aliate de mult timp ale Washingtonului, vulnerabile în faţa unei incursiuni a armatei turce, care îi consideră terorişti.

După criticile venite din partea ambelor partide politice, că Washingtonul îi abandonează pe kurzii sirieni prin retragerea forţelor Statelor Unite, Trump a adresat un avertisment puternic Ankarei.

”Aşa cum am mai afirmat anterior cu tărie, iar acum doar reiterez, dacă Turcia va face ceva, care, în înţelepciunea mea de neegalat, voi considera că depăşeşte limita, voi distruge şi voi nimici în totalitate economia Turciei (am mai făcut-o)”, a scris Trump pe Twitter.

Lira turcească a scăzut luni la cel mai redus nivel din peste o lună în raport cu dolarul, din cauza îngrijorării provocată de incursiunea planificată în nordul Siriei şi avertismentul lui Trump.

Luptătorii kurzi, membri ai Forţelor Democrate Siriene (SDF), acuză Washingtonul că îşi reneagă aliatul şi vă decizia va avea un efect negativ mare asupra războiului împotriva militanţilor.

Un comunicat al Casei Albe de duminică pare să lase Turciei responsabilitatea captivilor din gruparea Stat Islamic, deţinuţi în tabere ale SDF, la sud de zona sigură propusă iniţial de Turcia.

Pentagonul a anunţat luni că Statele Unite nu susţin ofensiva turcă în nordul Siriei şi că armata americană nu se va implica în niciun fel.

Loading...

Citește și

  • Preşedintele american Donald Trump a confirmat marţi că a blocat ajutoare de aproape 400 de milioane de dolari destinate armatei Ucrainei, dar a negat că a făcut acest lucru pentru a-l determina pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski să iniţieze o investigaţie împotriva fiului rivalului său democrat Joe Biden, transmite Reuters.

  • Tiffany Trump

    Mara Maples și fiica ei, Tiffany Trump, au apărut nud într-un videoclip mut, la două luni după ce tatăl ei a anunțat că va candida pentru scaunul de la Casa Albă, în 2015. Peste 100 de femei au participat la proiectul inițiat de Scott Nathan, iar printre ele se numără și Lady Victoria Hervey, fosta soție a lui Rod Steward, Rachel Hunter, modelul plus-size Tess Halliday și legendara actriță porno Jenna Haze.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1