Trump a acceptat tranziția către administrația Biden, dar continuă să atace în instanță rezultatul alegerilor

donald_trump_6.jpg

donald trump
Donald Trump nu vrea să accepte rezultatul alegerilor
Sursă foto: Gettyimages

Donald Trump a autorizat, luni seară (23 noiembrie), inițierea procesului de tranziţie către o nouă administraţie, condusă de Joe Biden, la două săptămâni după alegeri. Cu toate acestea, echipa juridică a republicanului a anunţat că va continua să conteste rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, după ce autorităţile din Michigan au certificat victoria lui Joe Biden în acest stat

”Certificarea oficialilor (din Michigan) este doar o etapă procedurală. Noi vom continua să luptăm împotriva fraudei electorale în ţară şi pentru înregistrarea tuturor voturilor legale. Americanii trebuie să aibă certitudinea că rezutatele finale sunt echitabile şi legitime”, a declarat, într-un comunicat, Jenna Ellis, o consilieră juridică din echipa de campanie a preşedeintelui republican în exerciţu.

Donald Trump denunță rezultatul, fără probe

Donald Trump refuză să recunoască victoria rivalului său democrat Joe Biden şi denunţă fără probe o vastă faudă electorală. Biden urmează să obţină în mod oficial cei 36 de mari electori cu care este creditat în urma certificării rezultatelor alegerilor prezidenţiale în statele Michigan şi Pennsylvania şi să obţină majoritatea de peste 270 de voturi în Colegiul Electoral.

În Pennsylvania, comitatele urmau să transmită rezutatul numărării voturilor secretarului de Stat Kathy Boockvar, o democrată, în vederea certificării.

Echipa de campanie a lui Trump a cerut luni unui judecător federal din Pennsylvania să valideze un recurs în vederea unei renumnărări a voturilor.

În Georgia, o nouă numărare a voturilor începe marţi, după ce echipa de campanie a preşedintelui a depus o cerere în acest sens, a anunţat luni un reprezentant local, potrivit news.ro.

Această nouă numărare a voturilor în Georgia ar urma să nu afecteze certificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale şi victoria lui Biden în acest stat.

Toate statele americane urmează să certifice rezultatele alegerilor prezidenţiale americane până la 8 decembrie, pentru ca membrii Colegiului Electoral să se reunească la 14 decembrie pentru a-l desemna pe viitorul preşedinte al Statelor Unite.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1