Tratament pentru coronavirus: chinezii spun că anticorpii sunt ”cheia”

În plină pandemie de coronavirus, toți specialiștii și cele mai prestigioase instituții de cercetare sunt într-o cursă contra cronometru pentru găsirea unui medicament care să trateze boala Covid-19, provocată de virusul ucigaș. O echipă de cercetători chinezi spunecă, în tratamentul pentru coronavirus, anticorpii sunt cheia.

O echipă de oameni de ştiinţă din China a anunţat că a izolat mai mulţi anticorpi pe care îi consideră "extrem de eficienţi" în lupta contra virusului SARS COV 2. Conform cercetătorului Zhang Linqi, de la UniversitateaTsinghua din Beijing, acești anticorpi blochează capacitatea noului coronavirus de a pătrunde în celule, scrie New York Post, citând agenția Reuters. Astfel, medicamentele produse din astfel de anticorpi ar fi mult mai eficient în comparație cu alte metode încercate în prezent, inclusiv plasma, a cărei utilizare este limitată de grupa de sânge.

 

Cercetările au început în luna ianuarie, atunci când în China începea să „explodeze” numărul de cazuri de îmbolnăviri cu un nou și misterios coronavirus, care a avut ca punct de plecare o piață din provincia Wuhan. Echipa lui Zhang, împreună cu alți medici din cadrul Spitalului 3 al Poporului din Shenzhen a început să analizeze anticorpi din sângele prelevat de la pacienţii vindecaţi de COVID-19. Au izolat 206 anticorpi care au demonstrat o capacitate "puternică" de a se lega cu proteinele virusului. Au urmat teste pentru a observa dacă s-ar putea preveni pătrunderea virusului în celule, a mai explicat Zhang.

Patru dintre primii 20 de anticorpi testați au fost capabili să blocheze pătrunderea virusului, iar dintre aceştia doi s-au descurcat "extrem de bine". Echipa de cercetători se concentrează în prezent la identificarea celor mai puternici anticorpi. Dacă totul merge bine, dezvoltatorii interesaţi i-ar putea produce în masă pentru testare clinică, mai întâi pe animale şi apoi pe oameni.

 

”Importanța anticorpilor a fost dovedită în medicină de zeci de ani. Ei pot fi folosiți în tratarea cancerului, bolilor autoimune sau a celor infecționate”, este de părere specialistul chinez. Cu toate acestea, mai sunt foarte mulți pași de făcut până când un astfel de medicament să poată fi produs, avertizează alți specialiști. ”Cu atât avem mai mulți candidați, cu atât vom găsi mai repede cea mai bună variantă de tratament contra coronaviruslui”, este de părere expertul în boli infecțioase de la Universitatea din Hong Kong, Ben Cowling. În condițiile în care un astfel de tratament este definitivat și aprobat, și autoritățile din România trebuie să fie pregătite să proceseze plasma.

 

Până astăzi, 3 aprilie, peste un milion de pacienți din toată lumea au fost diagnosticați cu Covid-19 și s-au înregistrat peste 53.000 de decese. Circa 210.000 persoane au fost declarate vindecate. În România, numărul total de cazuri a trecut de 2.700, cu 116 decese înregistrate.

Loading...
 
 

Citește și

  • Fotografia arată doi reprezentanţi ai personalului medical care lucrează în secția pacienților din spitalul Jinyintan, desemnați pentru pacienții critici cu COVID-19, la Wuhan, în provincia centrală a Chinei din Hubei

    Veste bună pentru bolnavii de coronavirus. Un tratament pe baza plasmei colectată de la pacienţii recuperaţi ar putea fi şansa de vindecare a celor infectaţi. De asemenea, un vaccin pentru coronavirus ar putea fi gata în câteva luni.

  • virgil musta

    În așteptarea cifrelor zilnice, pe care autoritățile ni le comunică în contextul pandemiei de coronavirus, nu putem să nu observăm că, din cele 64 de persoane anunțate vindecate la 22 martie, 47 sunt din Timișoara. "Care e secretul de acolo?", "Ce tratament le este aplicat celor infectați cu COVID-19?", sunt întrebările care vin firesc, odată cu aceste vești bune. Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babeș din Timișoara, aduce lămuriri.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1