Tragedie în Canalul Mânecii: 31 de migranți s-au înecat. Reacția președintelui Macron

barca-migranti.jpg

barca migranti
Zeci de migranți s-au înecat în apropiere de Calais
Foto: AFP

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Tragedie în apropiere de Calais. Zeci de migranți s-au înecat, miercuri seară (24 noiembrie), în Canalul Mânecii. Aceștia încercau să ajungă din Franța în Regatul Unit al Marii Britanii. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi prim-ministrul britanic Boris Johnson au promis să facă tot posibilul ca responsabilii să plătească, relatează BBC.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a cerut o întâlnire de urgență a „miniștrilor europeni preocupați de provocarea migrației”, după tragedia de miercuri. Migranţii se duceau în Marea Britanie şi s-au înecat după ce barca în care se aflau s-a scufundat. Barca lor ar fi fost lovită de un vas mai mare.

. „Cele mai profunde valori ale Europei, umanismul, respectul pentru demnitatea fiecărei persoane sunt în doliu”, a declarat Macron. Ministerul francez de Interne a transmis că cinci femei şi un copil se află între cei decedaţi. Doar doi oameni au putut fi salvaţi.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a anunțat că este cea mai gravă pierdere de vieţi în Canalul Mânecii de când a început să colecteze date, în 2014, relatează news.ro. Canalul Mânecii este una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume şi curenţii sunt puternici. 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5