A ţinut 7 români sclavi într-o garsonieră

Ultima actualizare:

    David Lupu, 29 de ani, a obligat mai mulţi conaţionali să muncească pentru el, în Londra
David Lupu, 29 de ani, a obligat mai mulţi conaţionali să muncească pentru el, în Londra

David Lupu, de 29 de ani, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, marţi, după ce o instanţă din Londra l-a găsit vinovat de sechestrarea şi exploatarea a şapte conaţionali. Românul şi-a ademenit conaţionalii promiţându-le 50 de lire pe zi. Când au ajuns în Anglia, însă, îi aştepta cu totul altceva.

Îi omora cu bătaia dacă îndrăzneau să cârtească în faţa lui. După ce i-a adus în Regatul Unit promiţându-le câştiguri de 50 de lire sterline pe zi, românul Lupu i-a închis într-o garsonieră din cartierul londonez Leyton. Dormeau claie peste grămadă, mâncau resturi şi nu aveau voie să părăsească apartamentul fără ştirea lui David. Când îndrăzneau să ceară mai mulţi bani, Lupu îi omora cu bătaia, se arată în rechizitoriul prezentat de procurorul Emma Smith. Sclavii lui Lupu au fost aduşi cu o dubă, în iulie 2017 şi obligaţi să muncească pe un şantier la Lancaster Gate. Pe perioada verii, în garsonieră au locuit 15 persoane şi din cauza caniculei apartamentul puţea îngrozitor, atrăgând atenţia vecinilor.


    Astea-s condiţiile în care trăiau 7 oameni
Astea-s condiţiile în care trăiau 7 oameni

simeon stalpnicul png

La finele anului trecut câţiva români au încercat să depună plângere la poliţie împotriva conaţionalului lor care „mânca doar în restaurante de lux şi conducea maşini de fiţă”, a declarat Marie Marshall, de la autoritatea care se ocupă de victimele răpirilor şi de cazurile de sclavagism modern. Plângerea a fost retrasă ulterior. Vineri, 23 martie, David Lupu a apărut în faţa unui tribunal londonez şi judecat pentru faptele sale. Marţi a aflat că va înfunda puşcăria timp de şapte ani şi a fost obligat să plătească daune de 8.000 de lire sterline fiecărei victime în parte.

Fratele lui David Lupu, Ştefan Lincan, de 31 de ani, a fost achitat în acest dosar după ce victimele au menţionat că „a încercat să le facă traiul mai uşor, dar că fratele lui nu îl lăsa”. La dosar au fost înregistrate declaraţii ale rudelor victimelor, care au transmis informaţiile din România, prin intermediul Interpolului. „Victimele erau tratate ca nişte animale. Unele dormeau pe saltele în spatele imobilului, sub cerul liber, dacă Lupu se supăra şi voia să le pedepsească”, a declarat Marshall pentru Evening Standard.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net